Waterpolodames De Linge/PCG winnen

gorinchem •  Het eerste damesteam van De Linge/ PCG gewonnen heeft zaterdag gewonnen van De Vennen uit het Brabantse Dongen bij een thuiswedstrijd in een vol Gorinchemse Caribabad. Er werden weinig kansen gecreëerd door de dames maar door goed verdedigend werk en uitstekende keeperswerk werd de einstand 7-3.

In de eerste periode schoten de dames uit de startblokken met een mooi doelpunt vanuit een moeilijke hoek door Laura van den Brom. Door een goed dynamisch teamspel kon ook Sybrina Lauritsen scoren, waarna men in de eerste periode kon uitlopen naar een 3-1 voorsprong. In de tweede periode waren de twee teams aan elkaar gewaagd en werd er weinig gescoord, de periode eindigde dan ook in 3-2. In de derde en vierde periode maakten de dames er een zwemwedstrijd van. Echter bleken de dames van De Linge/ PCG een betere conditie te hebben dan de dames van de Vennen.  Iris Schepers maakte hier goed gebruik van en maakte een mooi doelpunt vanuit een snelle uitbraak. De 17- jarige keepster Lisa Schep stopte nog een penalty. 

Uiteindelijk resulteerde dit in een terechte overwinnen voor de dames van de Linge/PCG, waarmee men voorlopig op de tweede plaats staat. De dames hebben nu een aantal weken geen wedstrijd en gaan zich voorbereiden op de volgende thuiswedstrijd op 5 november tegen Dames 1 van de Wiekslag uit Alblasserdam. 

Doelpuntenmaaksters: Laura van de Brom en Lisanne Plenter 2x, Sybrina Lauritsen, Iris Schepers, Jasmijn van Wijk allen 1.


De Albatros wint

vianen • Voor de waterpoloheren van de Albatros uit Vianen stond zaterdag de tweede competitie wedstrijd tegen ZPC Amersfoort op het programma. Onder leiding van coach Henk Schreuder trakteerde de Albatros hun gasten op een afgetekende 12-5 nederlaag.

Met een tactische verdediging, waarbij de midvoor van Amersfoort slim dubbel werd gedekt werden aanvalsgolven om zeep geholpen. Albatros kon door de razendsnelle uitbraken in twee periodes uitlopen naar 9-2. In de derde en vierde periode werd het spel wat slordiger en bleven de teams in een schijnbaar evenwicht en waren de lat en de paal de grote tegenstander van Albatros.

Met de perioden standen 2-2 en 1-1 haalde Albatros het eindsignaal en bleven de drie punten in Vianen. Doelpunten Albatros: Joran Velis en Luc en Jesse de Zeeuw driemaal, Pieter Oosterbeek tweemaal en Arno Hamoen eenmaal.


Isis Versluis achtste

HOOGEVEEN • Isis Versluis (Meerkerk) werd zondag achtste (4vierde meisje) geworden in de GeldXpert veldrit in Hoogeveen. Isis had een goede start, vanaf de laatste rij reed ze knap naar de tweede plaats in de wedstrijd. Op het loodzware parcours moest Isis in het tweede gedeelte wat plaatsen toegeven op de kop van het veld.