• HC Leerdam ging opnieuw onderuit.
• HC Leerdam ging opnieuw onderuit. Foto: aangeleverd

Weer geen winst voor HC Leerdam

UTRECHT • Heren 1 van Hockeyclub Leerdam is er afgelopen zaterdag wederom niet in geslaagd om te winnen. Uit bij Rijnvliet werd er met 3-0 verloren.

In het eerste kwart was heren 1 nog niet voldoende bij de les. De eerste goal viel uit een strafcorner en zodoende kwam Rijnvliet heren 5 op een 1-0 voorsprong.

Hierna viel ook de 2-0 snel. Via een aanval over de flank, door een stuiterende bal die langs de verdediging hobbelde scoorde Rijnvliet. Het tweede kwart was aan Leerdamse zijde een stuk beter en werd er door goed verdedigend werk voor gezorgd dat de stand hetzelfde bleef.

Zelfde scenario
Ook het derde kwart eenzelfde scenario, hoewel er nog wel een grote kans aan Leerdamse kant genoteerd kon worden. Helaas voor de Leerdammers werd de bal net op de doellijn gekeerd. Daardoor, na drie kwarten gespeeld te hebben, stond er nog steeds 2-0 op het scorebord. In de eindfase van deze match kwam het vertrouwen in een beter resultaat een beetje terug bij HCL en waren er wat kleine mogelijkheden. In het vierde kwart werd alle energie er nog uitgeperst om de aansluitingstreffer te forceren. Helaas viel het doelpunt echter aan de andere kant en werd de wedstrijd met 3-0 verloren.

Volgende week wordt er weer een thuiswedstrijd gehockeyd op het Glaspark. De heren zullen om 14:45 aantreden tegen SCHC H5.