• Tjerk Noorduyn maakte vier treffers.
• Tjerk Noorduyn maakte vier treffers. Foto: K . De Pater fotografie

Verdienstelijk Eredivisie-debuut

GORINCHEM • De Linge/PCG heeft de eerste Eredivisiewedstrijd in haar bestaan met 10-15 verloren tegen het Utrechtse UZSC. De entree op het hoogste niveau was zeer verdienstelijk te noemen, ondanks dat men niet kon stunten. 

Dat De Linge/PCG had uitgekeken naar het debuut in de hoogste waterpolocompetitie die ons land rijk is, was duidelijk. 

Onder grote publieke belangstelling was de opening voor de thuisploeg met de 1-0 van midvoor en uitblinker aan de Linge/PCG zijde, Tjerk Noorduyn. Hij scoorde uit een knappe midvooractie bij de midachter van UZSC en tevens internationaal van het Nederlands team. 

Daarna kon de Linge/PCG het tempo van de gasten goed bijbenen en bleef het tot en met de derde periode in het spoor van de Utrechters met continu een á twee goals achterop. 

Voornamelijk de linkshandige Victor Visser (drie goals) en nieuwkomer Bram van Heuven (twee goals) speelden meer dan verdienstelijk en maakten het de keeper van de gasten regelmatig moeilijk met goede schoten uit de tweede lijn.

Uitblinkende sluitpost
Sluitpost van de thuisploeg, Sjoerd den Breejen, was eveneens in vorm en hield zijn ploeg lang in de wedstrijd met reddingen op onder meer een strafworp, na een discutabele uitsluiting van Oscar Visser aan het eind van derde periode.

Het grote verschil met vorig jaar in de eerste divisie en het nog hogere niveau in de eredivisie is dat foutjes en slordigheden direct werden afgestraft.
Ieder foutje leidde direct tot een tegentreffer.

In de vierde periode was het duidelijk dat de Linge/PCG niet meer kon bijblijven en liep het verschil in score op naar vijf.

Uiteindelijk bleef de thuisploeg dus met lege handen achter, maar speelde het een heel behoorlijke wedstrijd tegen de subtop van Nederland.

Noorduyn 
Namens De Linge/PCG wist Tjerk Noorduyn over de hele wedstrijd viermaal het net te vinden. Victor Visser maakte er eentje minder en liet de doelman van UZSC driemaal vissen. Bram van den Heuven scoorde twee keer en Oscar Visser maakte het tiental treffers compleet.

De Linge/PCG vervolgt de competitie op 29 oktober met een thuiswedstrijd tegen De Ham. Om 20:00 uur klinkt het eerste fluitsignaal.