WHV verliest van Volley Lek&IJssel

regio • Na de eerste competitiewedstrijd winnend te hebben afgesloten, moesten de Asperense volleyballers afgelopen zaterdag hun meerdere erkennen in de ervaren equipe van Volley Lek & IJssel. Enkel de laatste set wisten de Asperense mannen winnend af te sluiten, zodat er toch een punt mee naar huis kon worden genomen.

In de eerste set leken de Asperense mannen nog op setwinst af te stevenen. Volley Lek en IJssel had zoals altijd even tijd nodig om op te gang te komen. Deze keer kwam de ploeg echter net op tijd op stoom om het tij nog te keren. En dus bleken een goede start en een mooie voorsprong niet genoeg voor WHV om de set binnen te halen. Rond de 20 stokte de score aan Asperense kant. De tegenstander had door hoe WHV speelde en stelde de verdediging hier prima op in. Daarnaast wisten ze zelf beter de Asperense blokkering te omzeilen.

Na het verlies in de eerste set, werd de tweede set een hele makkelijke prooi voor de thuisploeg. WHV kon te weinig snelheid en variatie in de aanval brengen waardoor de lange en ervaren blokkering van de tegenstander hier steeds goed bij zat. En als de bal al langs de blokkering kwam dan stond het achterveld meestal op de goede plek. De overtuiging en energie leek hierdoor volledig weg te zakken met als gevolg een 25-12 nederlaag in deze set. De derde set toonde de ploeg echter wel karakter. Hoewel het nog altijd moeizaam tot scoren kwam, knokte WHV wel hard voor de punten. Helaas waren er nog te veel servicebeurten van de thuisploeg waar het net even te lang duurde voordat het punt gescoord kon worden. Met het verlies van de derde set (25-21) was de nederlaag een feit.

Het knokken leverde uiteindelijk wel de winst in de laatste set op. De Asperense mannen zetten de opgaande lijn voort en wisten een aardige voorsprong op te bouwen in deze vierde set. Heel even leek het of het scenario uit de eerste set zich ging herhalen, maar nu wisten de Asperense mannen wel door te zetten. Met 23-25 werd er in ieder geval één punt veiliggesteld.

Overwinning MTVV

MEERKERK • MTTV heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In en tegen Papendrecht zegevierden de Meerkerkse tafeltennissers met 3-7. De wedstrijd begon slecht. Zowel Gerard van Buuren als Johnny Barten verloor zijn eerste partij. Jeroen Peek wist de stand terug te brengen tot 2-1. Het dubbel werd nipt gewonnen, wat resulteerde in een ruststand van 2-2. Daarna kwam MTTV op stoom en werden er maar liefst vijf partijen in drie games beslist. Alleen in de negende partij deed Papendrecht nog wat terug. MTTV staat nu vierde met 20 punten uit vier wedstrijden.

Ruime winst Lekpongers

AMEIDE • Lekpongers was met 4-1 veel te sterk voor Gorkum. Erik Mulckhuyse was in vorm en won zijn beide enkelspelen. Jacob Middelkoop kwam één keer tot winst en samen pakten zij, in vijf spannende games, ook het dubbelspel.