Opnieuw forse nederlaag voor Brederodes

UTRECHT • Brederodes heeft op bezoek bij Elinkwijk een harde 5-2 nederlaag geleden. Daar zag het na twintig minuten nog niet naar uit. Toen was het immers nog 0-2 voor de ploeg uit Vianen.

“We speelden twintig minuten lang uitstekend”, aldus Brederodes-trainer Marcel Akkerman. “Na de 1-2 worden we echter angstig en gaan we achteruit lopen. Daar profiteerde Elinkwijk uiteindelijk heel goed van. Het is duidelijk dat we de eerste drie wedstrijden te veel goals tegen (13 in totaal) krijgen. Dat zal echt beter moeten en gaan we aan werken.”
Tim Wakkermans maakte na tien minuten de 0-1, waarna Robin Kuijer de 0-2 op het scorebord zette. Nog voor rust draaide Elinkwijk de wedstrijd om, halverwege was het al 3-2. Na de thee kreeg Brederodes nog een goede mogelijkheid op de 3-3, maar toen die niet viel en Elinkwijk wel scoorde was het wel gedaan. In de slotfase werd het nog 5-2.

Brederodes heeft na drie wedstrijden één puntje verzameld. Volgende week speelt men thuis tegen JSV Nieuwegein dat drie punten heeft na twee wedstrijden. JSV pakte die drie punten tegen Elinkwijk.