• Ondanks de vele kansen verloor Everstein.
• Ondanks de vele kansen verloor Everstein. Foto: Rick den Besten

Meerkerk verslaat ook Everstein ondanks matige eerste helft

MEERKERK • SV Meerkerk heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Na eerdere zeges op Bergambacht en Drechtstreek moest ook SC Everstein eraan geloven. De bezoekers waren zeker in het eerste bedrijf de betere ploeg, maar werden toch met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Everstein legde in de eerste helft een prima positiespel op de mat, waarmee het Meerkerk terugdrong. Al na drie minuten was het bijna 0-1 toen een bal uit de kluts op de lat belandde, waarna de Everdingers kregen nog mogelijkheden kregen via onder andere Rick Fierens en Robbie de Roos. Beiden zagen hun poging echter gestopt worden door Meerkerk-doelman Ruben Verzijl.

Het positiespel van Meerkerk was dan wel minder dan dat van de bezoekers, de ploeg werd wel degelijk dreigend zo nu en dan. De grootste rol was hierin weggelegd voor Melvin van den Heuvel. De linkervleugelspeler schoot al snel een bal voorlangs en was tien minuten voor rust trefzeker. Met een fraai afstandsschot verschalkte hij Ricardo de Keijzer. Kort voor rust kreeg Jesper van Alphen nog een prima mogelijkheid op de 1-1, maar opnieuw bracht Ruben Verzijl redding.
Direct na rust moest het publiek de aandacht erbij houden, want er gebeurde veel in korte tijd. Eerst schoot Melvin van den Heuvel zijn tweede van de middag binnen, nadat hij de bal voor zijn voeten kreeg na een corner. Vervolgens schoof Jesper van Alphen de 2-1 binnen en direct hierna kreeg Meerkerk een penalty, nadat Rick Fierens Melvin van den Heuvel vloerde. Aanvoerder Mechiel van Zessen benutte het buitenkansje: 3-1. Er waren pas acht minuten gespeeld na rust. De 3-1 leek bij SC Everstein het geloof op een resultaat weg te nemen. In het restant van het duel hoefde Meerkerk niet meer en lukt het Everstein simpelweg niet meer om het voetbal op de mat te leggen, wat voor rust nog wel lukte. Gescoord werd er niet meer.

Meerkerk-trainer Gert Jan Koekkoek zag dat zijn ploeg niet mocht klagen: “Zij speelden de eerste helft beter dan wij. Toch geven we maar weinig kansen weg uit open spel en in deze competitie betekent dat in ieder geval dat je moeilijk te verslaan bent.” Remko Versteeg, trainer van SC Everstein baalde van het resultaat, maar had genoeg goede dingen gezien van zijn ploeg. “In de eerste helft mankeerde er weinig aan ons spel, we hadden de kansen die we kregen moeten benutten. Na de 3-1 was het lastig."