• Ricardo Papilaja in dienst van Heukelum.
• Ricardo Papilaja in dienst van Heukelum. Foto: @vvHeukelum

Jong Tricht tegen nieuw Heukelum

Tricht\Heukelum • Tricht en Heukelum hebben veel overeenkomsten. Beide dorpsclubs zijn al een aantal jaren tweedeklasser en hadden vorig seizoen een goed slot van de competitie. Bovendien hebben ze een jong team met een 34-jarige speler als nestor. Beide routiniers keerden na omzwervingen terug bij hun cluppie. Ramon van Soelen speelde een aantal jaren bij LRC en Theole en slijt zijn ‘oude dag’ bij Tricht. Ricardo Papilaja verliet Heukelum al vroeg en speelde voor Schelluinen, Roda Boys, WNC en LRC. Begin dit jaar kwam hij weer thuis bij Heukelum.

Papilaja debuteerde op zijn 13e in de hoofdmacht. Toen hij 18 jaar was vertrok hij naar eersteklasser Schelluinen. Daar beleefde hij zijn leukste tijd. ”Ik heb bij LRC een mooie tijd gehad en bij WNC hing ook een goede sfeer, maar de leukste tijd was in Schelluinen. Ik kende daar jongens van school en we hadden echt een team wat voor elkaar door het vuur ging. Ik hou van gezelligheid en een biertje drinken na de wedstrijd en dat lukte aardig met jongens zoals Rick Adjei, Danny Muilwijk, Tutu Ndonna, John Wijnbelt, Jacco van de Heijden, Leon de Bruijn en mijn huidige trainer Jerome Ceton. We hebben daar leuke jaren gehad met blijvende herinneringen.”

Begin dit jaar keerde hij na iets meer dan zes jaar LRC terug bij Heukelum. “Aan het begin van het vorige jaar twijfelde ik al, maar toch besloot ik te blijven. Na een aantal maanden kreeg ik spijt. Toen ik veranderde van werk kon ik alsnog overstappen.” Volgens zijn trainer Ceton is dat één van de redenen dat Heukelum na de winterstop punten ging pakken. Papilaja: “Ik vind het wat om dat over jezelf te zeggen. Maar toen ik terugkwam hadden we zes punten. Na de winterstop haalden we 30 punten en de nacompetitie.”

Papilaja is gematigd positief over Heukelum. “Het is een nieuwe selectie. Afgelopen zomerstop zijn er een aantal spelers gestopt of weggegaan en daar is niet heel veel voor teruggekomen. Wanneer we fit blijven zullen we in de middenmoot eindigen. We hebben een sterke as met Lars van Honk, Benjamin Meijdam en ikzelf. In het doel staat de 18-jarige Borowski. Ik denk dat hij één van de betere keepers in de regio is. Hij heeft ons al een aantal keer op de been gehouden.”

De Trichtse spits Ramon van Soelen lijkt bezig aan zijn tweede jeugd. De Buurmalsenaar geniet met volle teugen. “Dit zijn ook mijn bonusjaren. Ik ben vier keer geopereerd aan mijn knie. Dat was ook één van de redenen dat ik vier jaar geleden ben gestopt. Maar na een tijdje kwam ik erachter dat dit niet het juiste moment was en ben ik weer gaan voetballen.”

Dit is zijn zestiende jaar bij hoofdmacht van Tricht. Op zijn 21e verkaste hij naar LRC in Leerdam. “Daar heb ik een seizoen in de hoofdklasse gevoetbald, maar ik vond dat ik te weinig speeltijd kreeg. Ik heb het daarna nog bij Theole geprobeerd. Daar heb ik veel gescoord maar ik moest erg wennen om op zondag te voetballen. Ik ben toen na één seizoen teruggekeerd naar Tricht om met mijn broertje René en vrienden te voetballen. Dat seizoen promoveerden we naar de tweede klasse. Het jaar daarna haalden we de periodetitel.”

Dit seizoen is Tricht uit de startblokken gevlogen. Van Altena en Woudrichem werd met ruime cijfers gewonnen. Afgelopen weekend werd nipt verloren van EBOH. Toch is Van Soelen voorzichtig. ”We hebben inmiddels een uitgebalanceerd jong team met allemaal jongens uit eigen jeugd. Het primaire doel is dat we ons veilig spelen en daarna eens kijken of er een periodetitel in zit. Voorin staat het goed. De wisselwerking met topscorer Tim van Dijken en de buitenspelers Rick de Jongh en Joran Smit is goed.”

Beide spelers kijken uit naar de streekderby. Papilaja: "Tegen Tricht is het altijd een speciaal potje. De laatste keer was ik er niet bij. Maar toen wonnen we met 1-3.” Van Soelen: "Ik weet niet wat ik nu van Heukelum kan verwachten. Zij hebben een heel nieuwe selectie. Maar het is altijd bijzonder om tegen een andere dorpsclub te voetballen.”