• Kiara te Velde, Vera Schep en Renée Plenter.
• Kiara te Velde, Vera Schep en Renée Plenter. Foto: Aangeleverd

Talentvolle waterpolomeiden Vera, Kiara en Renée uit Leerdam en Heukelum spelen op eredivisie-niveau

Sport

regio • Vera Schep (15) Kiara te Velde (15) uit Leerdam en Renée Plenter (14) uit Heukelum hebben het druk de afgelopen weken. Ze trainen doordeweeks als altijd drie keer in de week met hun teamgenoten van B-jeugd van PCG De Linge, waarna er op zaterdag een wedstrijd wordt gespeeld. De afgelopen weken trainen ze op vrijdag echter ook nog met een selectieteam van MNC Dordrecht en spelen ze met datzelfde team op zondag nog een wedstrijd. Dit team speelt op eredivisieniveau. Een druk leven, maar de meiden hebben er schik in.

“Onze trainer werd gevraagd om drie meiden te selecteren die interesse hadden om hier aan mee te doen”, vertelt doelverdedigster Vera. “Wij hebben hier ‘ja’ tegen gezegd.” 

Wennen
Even wennen is het wel volgens aanvalster Renée. “Je merkt dat er heel anders getraind wordt. Er wordt meer gehamerd op tactiek, waardoor je meer moet nadenken. Het is allemaal net wat professioneler. Tijdens trainingen is er ook nauwelijks tijd om tussendoor te rusten. Als we aanwijzingen hebben gekregen moeten we meteen weer door.”

Toch zijn de drie talentvolle speelsters ook blij dat ze nog lekker met hun oude team spelen. “We zijn namelijk allemaal bevriend met elkaar”, aldus verdedigster Kiara. “Dat maakt ons denk ik ook zo sterk, we willen elkaar helpen. We zijn heel goed op elkaar ingespeeld en gunnen elkaar alles. Dat betekent trouwens niet dat we elkaar niet op fouten durven wijzen. Soms zijn we misschien wel te eerlijk tegen elkaar en kan het er echt wel even fel aan toe gaan. Maar dat moet ook kunnen als je elkaar goed kent.” 

Lol het belangrijkste
Met het hardop uitspreken van een droom als profspeelster zijn de meiden nog voorzichtig. “Al zou het natuurlijk wel heel leuk zijn”, klinkt het eensgezind.

“Voorlopig is het vooral belangrijk om het leuk te hebben met zijn allen. Daarom zijn we er ook ooit mee begonnen.” Vera en Renée hoorden van hun zussen, die ook uitkomen voor de Linge/PCG over de leuke uitjes die er werden georganiseerd. “Dit was één van de redenen om op 6-jarige leeftijd lid te worden.”

Bijzonder duel
Afgelopen weekend stond er een bijzondere wedstrijd op het programma. Toen speelde het drietal namelijk met het meidenteam van De Linge/PCG tegen MNC CM1, het team waar veel meiden waar ze nu ook mee spelen in uitkomen. Voor alle drie werd het een mooie dag.

Vera steeg boven zichzelf uit en pakte de meest onmogelijke ballen, Kiara gaf tegen de snelle midvoor van MNC geen enkele kans weg en Renée scoorde tweemaal. Het bleek genoeg voor de overwinning, want de eindstand was 2-1. Met dat resultaat op zak kunnen de meiden zich weer vol zelfvertrouwen melden in Dordrecht.