• De Paardenmarkt in Vianen.
• De Paardenmarkt in Vianen. Foto: Aangeleverd

Burgemeester Sjors Fröhlich kijkt uit naar Paardenmarkt Vianen

Algemeen

VIANEN • In Vianen wordt op woensdag 12 oktober de Paardenmarkt gehouden. Ook burgemeester Sjors Fröhlich kijkt uit naar het evenement. 

“Ik woon zelf al lang binnen deze gemeente, dus ik ken de traditie van de Paardenmarkt en ben er zelf ook al vaker geweest. Omdat dit de eerste editie is sinds mijn aanstelling als burgemeester is deze editie extra bijzonder en kijk ik er nog iets meer naar uit”, aldus Fröhlich.

De burgemeester mag de Commissaris van de Koning, Hans Oosters, ontvangen en hem de markt laten zien. Samen met hem zal Fröhlich de Zilveren Sporen uitreiken aan de Dagkampioen van de Paardenkeuring.

Genieten ven elkaar
De burgervader verwacht een mooie dag tegemoet te gaan.

“Ik verwacht een heerlijke dag met veel mensen die genieten van elkaar en van de markt. Doordat we ons vanwege corona inmiddels realiseren dat het niet vanzelfsprekend is dat zo’n evenement gehouden kan worden, is dit jaar ook weer even anders. De Paardenmarkt brengt mensen bij elkaar en kent een grote historie. Juist daarom is het belangrijk dat het weer gehouden kan worden.”

Dank aan organisatie
Fröhlich bedankt de organisatie voor de vele uren die zij in het evenement stoppen.

“Ik weet dat er heel veel vrijwilliger uren in zitten om dit evenement mogelijk te maken. Ik wil mijn waardering en complimenten dan ook uitspreken voor de organisatie. Het is voor Vianen van enorm belang dat de Paardenmarkt wordt georganiseerd. Dat mensen zich hiervoor beschikbaar stellen is geweldig.”

Onvergetelijke editie
Tot slot doet Fröhlich een oproep aan de bezoekers. “Ik wil vooral zeggen: geniet van de Paardenmarkt en van elkaar. Laten we het gezellig houden en ervoor zorgen dat we weer terug kunnen kijken op een onvergetelijke editie.”