vrijdag 7 oktober

Mamacafé Leerdam: koffie-inloop
10:00 - 12:00, Leerdam, Noorderberg. Ouders/verzorgers zijn met hun kindjes welkom in de Noorderberg in Leerdam voor een kopje koffie of thee. Er kan gekletst worden, zijn opvoedboeken in te kijken en te lenen en er is speelgoed aanwezig voor de kleintjes. (Adres: Bergstraat 90, Leerdam).

zaterdag 8 oktober

Vogelbeurs De Vogelvriend
09:00 - 12:00, Leerdam, Verenigingsgebouw De Vogelvriend. Vogelvereniging “De Vogelvriend” te Leerdam organiseert op zaterdag 8 oktober 2022 weer haar maandelijkse vogelbeurs. Op deze vogelbeurs zal een aantal vogelhandelaren aanwezig zijn. Er is nog plaats voor vogelliefhebbers die vogels te koop willen aanbieden. Voor eventuele inlichtingen omtrent het lidmaatschap of het kweken van vogels kunt u terecht bij één der bestuursleden die op de beurs aanwezig zijn. Adres: P.M. van Gentstraat 23. Tel. 0345-618024 of 616036 of 06-4146851 Email: info@devogelvriendl16.nl. Website: www.devogelvriendl16.nl.

Vlooienmarkt en kofferbakverkoop
09:00, Meerkerk, Loods Bovekerk. Op zaterdag 8 oktober is de bedrijfsloods van de firma Bovekerk weer open voor iedereen die op zoek is naar een mazzeltje. Op deze altijd gezellige binnenmarkt met bijna 100 kramen en kofferbak verkoop, verkopen particulieren alles wat ze maar kwijt willen. Antiek, curiosa, speelgoed, boeken, servies, sieraden, kleding, gereedschap, huishoudelijke apparaten, prullaria en babyspullen.De bedrijfsloods is gevestigd aan de Energieweg 13 te Meerkerk. De koffie staat klaar en de entree is gratis. De loods is open van 09:00 tot 14:00 uur. Voor inlichtingen: 0183-351559.

8 oktober planten- en zadenruilbeurs Groei en Bloei
09:30 - 11:00, Gorinchem, Vita College. Op zaterdag 8 oktober organiseert Groei en Bloei Gorinchem een ruilbeurs. Het Vita College in samenwerking met de buren van het Omnia College zijn zo gastvrij om de buitenruimte en de kas beschikbaar te stellen voor onze ruilbeurs. De ruilbeurs wordt gehouden bij het Vita College aan de W. de Vries Robbéweg 27. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Mamacafé in AquaZoo
10:00 - 12:00, Leerdam, AquaZoo. Deze zaterdag is het Mamacafé Leerdam op bezoek bij AquaZoo. Ouders/verzorgers kunnen met kinderen gezellig een bakkie koffie\thee komen doen terwijl we de vele mooie vissen kunnen bewonderen. Er is extra speelgoed aanwezig voor de kleintjes. Locatie: Lingesteynplantsoen 21, Leerdam

Geen Dag Zonder Bach
20:15, Gorinchem, Rehobothkerk. In de serie ‘Geen dag zonder Bach’, met als thema Gloria in Excelsis Deo voert op zaterdag 8 oktober vanaf 20.15 uur een speciaal samengesteld projectkoor een concert uit. De gekwalificeerde zangers worden begeleid door cello, continuo en blokfluit. Zij voeren een keur aan werken uit van diverse bekende componisten. Kaarten (15 euro) aan de kassa of te bestellen via de website: www.musicaaeterna.nl.

zondag 9 oktober

Bach-cantatedienst grote kerk leerdam
17:00, Leerdam, Grote Kerk. Cantatedienst met Cantate 196 ‘Der Herr denket an uns’ van J.S. Bach Op zondagmiddag 9 oktober is er weer een cantatedienst waarin Cantate BWV 196‘Der Herr denket an uns’ uitgevoerd zal worden. Deze cantate is om verschillende redenen toch wel een bijzondere cantate: Bach was op het moment dat hij de cantate schreef begin twintig en nog maar net begonnen in zijn aanstelling als cantor-organist te Mühlhausen. Toegang is vrij, er is wel een collecte om deze dienst ook financieel mogelijk te maken.

woensdag 12 oktober

PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond
14:30, Ameide, gebouw De Hoven. De heer Verveer houdt een presentatie over ‘Schepen op de Lek’. Ook niet-leden zijn welkom.

zondag 16 oktober

Introductie Workshop Chillicious Chi Neng Qigong
Chillicious lifestyle dompelt geïnteresseerden op 16 oktober onder in de wondere wereld van Qi (energie) vol rustige bewegingen met aandacht voor body & mind aan de Appeldijk 39 in Gorinchem. Voor een inspirerende, gezellige en ontspannen start van de zondagochtend is iedereen welkom van 10.00 tot 13.00 uur. Vooraf aanmelden gewenst via cisca@chillicious.nl. Vol is vol (max. 8). Investering: € 49,- inclusief boek, video's, hand-outs, thee, koffie, vitaal water en lekkers. Meer info en aanmelden op www.chillicious.nl

woensdag 19 oktober

Open eettafel Hagestein -Hoef en Haag
12:00 - 14:00, Hagestein, Dorpsstraat. Op Woensdag 19 oktober is er weer de open eettafel Hagestein/Hoef en Haag in de aula van Dorpsstraat 28. Opgeven kan tot en met zaterdag 15 oktober bij Bep van der Lee via 0630130815 of bij Nel de Leeuw 376636. Interesse om aan te schuiven? Wees er op tijd bij.