Mats Luiten negende in Rhenen

RHENEN • Mats Luiten uit Vianen is afgelopen zaterdag negende in de A finale 250CC.

Met zijn Husqvarna werd  in Rhenen een motorcross wedstrijd gereden onder auspiciën van de KNMV op het circuit Kwintelooijen, wat zich kenmerkt door zijn enorme hoogteverschillen (60 meter). De omstandigheden waren uitermate lastig. Vanwege de regenval was het circuit spekglad.

Het circuit in Rhenen heeft een semi permanente status en ligt in het natuurgebied Kwintelooijen.

Luiten moest rijden in de 2e serie 250cc (h) en zette in de tijdtraining van tien minuten de zesde tijd neer. In de eerste manche tweede serie had Luiten een niet al te beste start maar werd wel negende in een startveld van 36 renners waarvan de eerste 18 zich plaatsen voor de A finale 250cc (h).

In de sterk bezette A finale 250cc (h) mocht Luiten als nummer 18 oprijden naar het starthek en kenden een redelijke goede start, zodat hij de wedstrijd kon aanvangen op de tiende plaats.

Foutje
Hij passeerde in ronde twee Levi de Rooij op KTM uit Gouda. In ronde vijf maakte Luiten echter eenn klein foutje en viel terug naar de tiende plaats, nog één keer zette hij aan, en pakte Thijs Brouwer op KTM uit Ederveen in laatste ronde en kwam als negende over de finish in een startveld van 37 renners.