Go SodaPOP

LEERDAM •  Stadspodium GO organiseert op 7 oktober voor de eerste keer het dance event GO SodaPOP. Het enige echte Leerdamse FRIS-feest voor de jeugd. Geen alcohol. Wél gave DJ’s. Kaarten zijn te koop via go-leerdam.nl voor slechts 3,50 euro. 

Waar moeten Leerdamse tieners naartoe wanneer ze een leuk feestje met leeftijdsgenoten wil vieren? De meesten zullen naar de Rodenburg in Beesd of de Poort in Herwijnen gaan. Toch een aardig eindje met de fiets, trein of bus vanuit Leerdam. Voor het programmeerteam van Stadspodium GO was dat de reden om een eigen dance avond voor deze doelgroep op poten te zetten.

DJ MJ en special guest Erwin Kooijman, programmeur bij GO en ervaren in het organiseren van dancefeesten zoals GlassDance en zelf vader van twee tienerdochters, had het snel geregeld: “GO is de perfecte plek voor het organiseren van dance avonden. We hebben een toffe zaal en een moderne licht- en geluidsinstallatie. We vonden de bekende Leerdamse DJ MJ bereid om op 7 oktober te komen draaien. Ook komt er een special guest, maar die houden we nog even geheim.” 

Het Verhuur & Programmeer team van GO is al enige tijd uitgebreid met vijf nieuwe leden. Vers bloed, dat zorgt voor een nog gevarieerdere programmering in het stadstheater van Leerdam. Van cabaret tot regionale rock- & popbands en van bieravond tot Pubquiz. "Wat nog miste was een event voor de Leerdamse jeugd", aldus Kooijman, die zijn dochters geregeld wegbrengt en ophaalt als ze naar feest in de omgeving gaan. “Dat kan ook in Leerdam”, vindt hij. 

Kaarten te koop via website GO SodaPOP is voor iedereen van 11 tot en met 16 jaar en vindt plaats op vrijdag 7 oktober van 20.00 tot 0.00 uur. De hele avond zijn vrijwilligers aanwezig die toezicht houden en alleen met een polsbandje, verkrijgbaar bij de ingang, kun je de zaal in. Kaarten zijn aan de deur en via de website www.go-leerdam.nl te koop.


Van de Poppe de snelste

NOORDELOOS • In de Koeienvlaaien Koppeltijdrit, de traditionele afsluiting van het wegseizoen van RC Jan van Arckel, werd de snelste tijd zaterdag in de categorie heren 16+ gereden door Pieter Wonink (Hoornaar) en Han van de Poppe (Ameide). Zij realiseerden in de polder rondom Noordeloos een gemiddelde snelheid van 48,22 km/uur.

Van de Poppe en Wonink bleven de erkende tijdrijders Henk de Jong (Hoornaar) en Dirk-Jan Verspuij (Hoogblokland) 23 seconden voor.

Ruim 80 deelnemers
Er stonden in Noordeloos ruim 80 renners, van alle leeftijden, aan het vertrek.

Bij de echtparen ging de zege naar Rien en Marieke van der Dussen (Meerkerk) en in de categorie gemengd 16+ pakten de schaatsers Gerrit Wemmers (Bleskensgraaf) en Hester Slob (Papendrecht) de overwinning.