• Foto ter illustratie.
• Foto ter illustratie. Foto: Stock

Dorpen bundelen krachten

everdingen • De vier Oranjeverenigingen van Everdingen, Hagestein, Hoef en Haag en Zijderveld organiseren op vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober voor de tweede keer het Dorpenfeest. 

Dit idee is ontstaan doordat vroeger elk dorp om de vijf jaar een feestweek organiseerde met onder andere versierde en verlichte straten, maar animo daarvoor is in de afgelopen jaren fors afgenomen. De Oranjeverenigingen willen dit festijn elk jaar rond dezelfde periode terug laten keren. In samenwerking met Partycentrum Schoonrewoerd, Capo discoshow en Van Genderen Tentverhuur wordt er in het weiland tegenover de Tienhovenseweg 29 Hagestein een feesttent neergezet. Het feestweekend wordt door Q-Music geopend met een Foute Party. Op is er 'Das Oktoberfest' met optredens van de Alpenzusjes, Kees Versluys, Ronnie Ruysdael en Tim Schalkx. 

De dag erna, zondag 16 oktober, slaan de R.K. Parochie Heilige Drie-eenheid en de Hervormde Gemeentes Everdingen, Hagestein / Hoef en Haag en Zijderveld de handen ineen en organiseren een tentdienst. Deze begint om 14.30 uur. Voor deze gelegenheid is er een gezamenlijk zangkoor gevormd uit leden van Laudate Dominum uit Zijderveld en van het R.K. Kerkkoor uit Everdingen, onder leiding van dirigente Marilou Krouwel. Tijdens de dienst wordt er een collecte gehouden en de opbrengst is bestemd voor de voedselbank. Iedereen is welkom. Parkeren is mogelijk bij de feesttent.