Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Workshops om crimineel gedrag te herkennen

VIJFHEERENLANDEN • De gemeente Vijfheerenlanden organiseert in de Week van de Veiligheid de workshop ‘Oog voor (on)veiligheid’.

 Op maandag 10 oktober wordt de workshop in Theater Helsdingen in Vianen gegeven, een dag later staat staat hij op de agenda in het gebouw van wijkvereniging West-End in Leerdam. 

Donkere dagen
“De donkere dagen komen er weer aan, de tijd waarin inbrekers weer meer actief worden”, licht burgemeester Sjors Fröhlich toe.

“De afgelopen twee jaar was het voor inbrekers lastiger om in te breken, omdat mensen vanwege de coronarestricties meer aan huis gebonden waren. Nu die er niet meer zijn is het een goed moment om inwoners in te lichten over crimineel gedrag en hoe dat te herkennen.”

De workshop neemt deelnemers mee in de denkwereld van inbrekers om ervoor te zorgen dat men verdacht gedrag gaat herkennen. Ook wordt er aandacht besteed aan wat men kan doen wanneer men dergelijk gedrag signaleert.

Ogen en oren 
“Inwoners zijn de ogen en oren van de politie”, aldus Fröhlich. “We hebben liever dat er te veel gebeld wordt naar de hulpinstanties, dan te weinig.”

De workshop wordt gegeven door een trainer en ook zullen er politieagenten en BOA’s aanwezig zijn. Het programma start op beide dagen om 18:45 uur en duurt maximaal twee uur. Er wordt bovendien gezorgd voor een avondmaaltijd. Aanmelden kan via de website van de gemeente Vijfheerenlanden.