• Ondanks een veldoverwicht wist HC Leerdam niet te winnen.
• Ondanks een veldoverwicht wist HC Leerdam niet te winnen. Foto: aangeleverd.

HC Leerdam teleurgesteld na nederlaag

leerdam • Het eerste herenelftal van HC Leerdam heft afgelopen zondag een teleurstellende 1-2 nederlaag geleden. Op het eigen Glaspark ging men onderuit tegen SCHC uit Bilthoven.

Afgelopen zondag mochten de glasstad jongens de SCHC-heren uit Bilthoven ontvangen op het hoofdveld in Leerdam. Na prachtige overwinningen gespeeld door Dames Jong 1 en Dames 1 van Leerdam was het aan de heren om dit voort te zetten.

Na een goede warming-up werd de wedstrijd gestart om 14:45 uur. Het eerste kwart was traag van Leerdamse kant met veel aanvallen opgezet door SCHC. Na sterk verdedigend werk van Leerdam werd de stijgende lijn ingezet. De aanvallen verliepen steeds soepeler, echter was het net niet te vinden in het eerste kwart door Leerdam.

Strafcorners
Het ontbrak de Leerdammers niet aan strafcorners in het tweede kwart. Helaas werden deze kansen niet benut. Dit mede door het verdedigend werk van SCHC. Ondanks de dominerende Leerdammers bleef de stand 0-0 met de rust.

Na enkele tips en wissels stond Leerdam weer fris op het veld na de rust. SCHC wist deze rust echter beter te benutten. Na druk uit te oefenen op de Leerdamse verdediging wist SCHC er een strafcorner uit te slepen. Na een verkeerde aanspeelbal van SCHC ontstond er wat verwarring in de uitlopende verdediging van Leerdam. De verwarring werd benut door de oplettende achtervanger van SCHC. Na een voorzet met vrijstaande tip scoorde SCHC de eerste goal van de wedstrijd. Leerdam had het overwicht in het derde kwart, maar wist de score niet gelijk te trekken.

Spannend tot laatste minuut
Na wat ruggespraak met coach La Rooy werd de strafcorner scherp gesteld. Dit met gevolg dat Sjoerd van de Sluijs met een strakke flats een goal maakte uit de eerste strafcorner van Leerdam. De bal ging via de keeper in het dak van de goal. Het publiek stond juichend aan de zijlijn. Stand 1-1, de kansen op het veld waren weer gelijk.

Spannende aanvallen tot aan de laatste minuut van de wedstrijd volgden. Met nog een paar seconden op de klok wist SCHC met een strafcorner de winst binnen te slepen. En dus ging HC Leerdam onnodig onderuit.

Komende zondag spelen de heren van Leerdam uit bij Rijnvliet.