SC Everstein kansloos onderuit

EVERDINGEN • SC Everstein heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Het bezoekende De Alblas was met 0-4 veel te sterk voor de Everdingers.

“Ja”, was het duidelijke antwoord van Everstein-coach Remko Versteeg zaterdagmiddag op de vraag of de bezoekers zo veel beter waren als de score doet vermoeden. “In de eerste helft zijn we volledig overklast en mogen we niet klagen dat maar met 0-2 achter staan. In de tweede helft hebben we heel veel de bal gehad, maar deden we er te weinig mee. Toen we meer risico gingen nemen liepen zij in de blessuretijd nog uit naar 0-3 en 0-4.”

Gehavend Lekvogels verliest bij Unitas

GORINCHEM • Lekvogels heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij Unitas ging de ploeg van Martijn Verkerk met 4-1 onderuit.

Bij rust was het al 3-0 en was de wedstrijd dus eigenlijk al lang en breed beslist. In de tweede helft bood Lekvogels wat meet weerstand en scoorde Unitas slechts eenmaal. De Lexmondse treffer kwam van de voet van Ahmad Soltanian, die een penalty benutte.

Verkerk had moeten puzzelen bij het maken van zijn opstelling. “Ik wil me nooit verschuilen achter excuses, maar we misten vandaag acht spelers. Voor de pauze speelden we één op één en dat liep simpelweg niet. In de tweede helft speelden we 4-4-2 en dat ging beduidend beter. Volgende week hebben we weer wat jongens terug en kunnen we hopelijk de eerste punten pakken.”

BCL onderuit tegen BCH

LEERDAM • De badmintonners van BC Leerdam hebben hun eerste seizoensnederlaag geleden tegen BCH.

Zowel de heren als dames dubbel ging erg gelijk op. De heren verloren nipt, de dames wisten wel te winnen. De eerste singelaars Ans van ’t Pad en Jelmer Agema zijn in vorm en wisten voor de derde keer op rij hun singel te winnen. Meltem Roozen verscheen voor het eerst dit seizoen weer voor meerdere partijen op de baan. Zowel Jeffrey van Luijn en Meltem Roozen moeten nog fitter worden om het tempo meer omhoog te kunnen gooien. Beide singels gingen verloren. Jelmer Agema en Ans van 't Pad verloren eveneens hun eerste mix, net als Jeffrey van Luijn en Meltem Roozen. Eindstand Leerdam 1-BCH 2 3-5, Leerdam staat nu derde in de competitie.

Rugblessure nekt Isis Versluis

HELMOND/REGIO • In de eerste cyclocross voor de Jan van Arckel-jeugdrenners in het nieuwe seizoen, de Jos van der Vleuten cross in Helmond, reed Isis Versluis een wedstrijd met twee gezichten.  De Meerkerkse had een goede start en lag derde, maar nadat ze last kreeg van haar rug viel ze terug naar de dertiende plek (vierde meisje).