Meerkerk behoudt maximale score

MEERKERK • Meerkerk heeft een thuiszege geboekt op Drechtstreek. In Meerkerk werd het 4-2. 

Via treffers van Daan van der Leun en Milan van Dijk leek SV Meerkerk halverwege het duel tegen Drechtstreek op rozen te zitten, maar de Papendrechters kwamen direct na de thee via twee doelpunten op gelijke hoogte. Toen ging het mis bij Drechtstreek. Men ging weer teveel achteruit voetballen met als gevolg dat Meerkerk daarvan profiteerde. Michiel van Zessen liet de 3-2 aantekenen en Floren Streefkerk zorgde voor de eindstand (4-2). Gert Jan Koekkoek was in zijn nopjes met de driepunter. “We waren als collectief zeer sterk, terwijl we ook mentaal ons mannetje stonden. Voorlopig hebben we een prima start met zes punten uit twee duels. Het zegt nog allemaal niets, maar binnen is binnen."


Brederodes krijgt pak slaag van Houten 

VIANEN • Brederodes heeft op eigen veld een flink plak slaag gekregen van Houten. De bezoekers scoorden in Vianen liefst zes keer, terwijl de thuisploeg hier niet tegenover kon zetten: 0-6. 

Bij rust was het al 0-3 voor Houten. In de laatste tien minuten wist de uitploeg die score nog te verdubbelen door in korte tijd drie keer te scoren. “Dat heeft met een stukje mentaliteit te maken”, aldus een teleurgestelde Marcel Akkerman (trainer Brederodes) na afloop. ”Wat me echter het meest stoort is dat we collectief de gemaakte afspraken vanaf het begin niet nakomen. Houten is een goede ploeg, maar wij zouden wel in staat moeten zijn om hier meer tegenover te stellen als we doen wat we moeten doen.”