• Jordanis Moschatsis met Rick van Loo (LRC).
• Jordanis Moschatsis met Rick van Loo (LRC). Foto: Rick den Besten

Verrassende zege SVW op teleurstellend LRC Leerdam

GORINCHEM • In Gorinchem heeft SVW een knappe overwinning geboekt tegen een teleurstellend LRC Leerdam. In een wedstrijd die weinig hoogstaand te noemen was werd het 2-1.

LRC Leerdam kwam vol vertrouwen naar Sportmark Molenburg na een uitstekende voorbereiding. Dat resultaten in de seizoensaanloop geen garantie zijn voor een goede competitiestart bleek zaterdagmiddag maar weer eens. De Leerdammers waren niet minder dan gastheer SVW, maar waren aan de bal ontzettend slordig. Het maakte dat de ploeg van Emanuel Sluis geen moment lekker in de wedstrijd kwam. De oefenmeester erkende dat ook zelf na afloop. “We hebben absoluut ons niveau niet gehaald. We maakten continu de verkeerde keuzes aan de bal. Er lag ook best wat ruimte aan de zijkanten, maar daar hebben we veel te weinig mee gedaan. Qua kansenverhoudingen vond ik ons gelijkwaardig of misschien zelf iets beter, maar dat neemt niet weg dat het spel echt beter moet.”

Wat betreft de kansenverhoudingen had Sluis gelijk. Toch duurde het wel een tijd voor de eerste echte kans viel te noteren in de eerste helft en eigenlijk was de eerste grote mogelijkheid ook direct raak. Ibrahim Fof kreeg de bal voor zijn voeten en schoot via een Leerdams been binen. Direct hierna brak er een fase aan waarin LRC iets meer begon aan te dringen. Het leidde tot kansen voor Axel van Kordelaar en Timo Lutters, die allebei één op één kwamen met SVW keeper Lex Kramers. Die laatste kwam echter tweemaal als winnaar uit de strijd.

Na rust hoopte LRC, met Nordin el Hassani voor de geblesseerd uitgevallen Fabian van Horssen, meer ui te kunnen richten. Na 52 minuten stond het echter 2-0 voor de thuisploeg door een benutte penalty van Denzel Libretto. Libretto mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Coen Horb van dichtbij een bal tegen zijn hand aangeschoten kreeg.

Wat restte was een wedstrijd waarin SVW niet per se meer hoefde. De Gorinchemmers waren aan de bal zeker niet briljant, maar vochten wel voor iedere meter, gesteund door de voorsprong. LRC wilde wel en had ook veel de bal, maar deed hier te vaak te weinig mee. Wat kansen kwamen er nog wel via Rick van Loo, Bauke Bakker en Nordin el Hassani, maar enkel die laatste trof een kwartier voor tijd doel. Namens SVW miste invaller Christiaan Perrier nog een reuzekans.