woensdag 28 september

Lezing over Jezus en Israël
20:00, Leerdam, Maranatha. In gebouw Maranatha aan de J.A. Burgerstraat 1 in Leerdam verzorgt dominee Poot op woensdag 28 september een lezing over het thema ‘Jezus en Israël’. Inloop is vanaf 19.30 uur. Er zijn producten uit Israël te koop. Organisatie is in handen van commissie Kerk & Israël.

vrijdag 30 september

Verkoopdag voor de Kerk van Hellouw
14:30, Hellouw, De Biskamp. De jaarlijkse verkoping ten bate van de Hervormde Gemeente van Hellouw wordt vrijdag 30 september gehouden. Daarbij zal weer van alles te koop worden aangeboden, zoals bloemen, koek, slaatjes, erwtensoep, oliebollen etc. Verder kunt u enveloppen trekken, peren plukken, meedingen naar verschillende prijzen, snuffelen tussen tweedehandse spullen, maar ook ontbreken de spelletjes niet. En om even uit te rusten: een kopje koffie met iets lekkers. De verkoping wordt gehouden in Dorpshuis De Biskamp te Hellouw. De deuren van het dorpshuis zijn vrijdag 30 september vanaf 14:30 uur tot 21.00u voor iedereen open.

Concert Duo Nocturne
19:30, Vianen, Theater. In het kader van de concertserie AvondextrA verzorgt het duo Nocturne op vrijdagavond 30 september een optreden in het Theater Vianen.Celliste Hanny de Jong - afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium - maakte deel uit van het Miranda kwartet, speelde in veel orkesten in binnen- en buitenland en vormde enige tijd geleden met Dingeman Coumou het duo Nocturne.Die naam is ontleend aan de nocturnes die Frederic Burgmüller schreef voor cello en gitaar en die deel uitmaken van hun repertoire dat verder onder andere werken van Tsjaikovski, Bach, Faure en Rubinstein bevat.Dingeman Coumou studeerde luit en klassiek gitaar aan het Utrechts Conservatorium. Naast het klassieke genre volgden studies van flamenco en fingerstyle jazz. In zijn eigen composities en arrangementen is deze veelzijdigheid goed te horen.Voor dit concert, georganiseerd door het Stedelijk Museum Vianen, kan men nog plaatsen reserveren via een e-mail naar pers@stedelijkmuseumvianen.nl. Toegangsprijs is 15 euro. Aanvang 19.30 uur, deuren van de zaal open vanaf 19.00 uur.

zaterdag 1 oktober

Rommelmarktschuur Ameide
9:00, Ameide, Hogewaard 2. De rommelmarktschuur is tot 12.00 uur open. Er is onder meer een grote verzameling boeken (geschiedenis, literatuur en cultuur), verkregen vanuit een nalatenschap.

Fietsverlichting in de aandacht bij het Repair Café Vianen
09:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof. Het Repair Café Vianen schenkt op zaterdagochtend 1 oktober extra aandacht aan goede fietsverlichting. Natuurlijk bent u voor alle andere reparaties ook welkom. Het Repair Café is van 9.00 tot 12.00 uur en bevindt zich in Wijkcentrum Monnikenhof, te vinden aan de Langeweg 6B te Vianen. (Sportpark Blankensteijn). Voor meer informatie over Repair Cafés zie www.repaircafe.nl. U kunt contact met ons opnemen via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout 06-13636414.

RommelZolder Nieuwland
09:30, NIeuwland, Dorpsplein 1. Zaterdag 1 oktober zijn de deuren van de RommelZolder in Nieuwland (Dorpsplein 1) weer van 9.30 tot 12.30 uur open. U bent van harte welkom! De koffie/thee staat klaar.

zondag 2 oktober

Stiltedag Mindfulness, Yoga Meditatie
10:00 - 16:00, Gellicum, Buurthuis Gellicum. Wil je eens ervaren hoe het is om de hele dag stil en aandachtig te zijn? Wil je eens ervaren wat Yoga, Mindfulness en Meditatie voor jou kunnen betekenen? Of wil je je beoefening uitbreiden en verdiepen? Doe dan mee! Lekker de hele dag Yoga, Mindfulness en Meditatie beoefenen, zonder iets te hoeven. Niet hoeven spreken, en zo je aandacht en stilte verdiepen. In de oefeningen is er afwisseling tussen zitten, staan en liggen. En tussen beweging en stilstand. Dit kan op zondag 2 oktober & 20 november 2022 van 10:00 - 16:00 in het Buurthuis in Gellicum. Kosten bedragen 65 euro. Meer info op www.LotusOpDeLinge.nl/aanbod/stiltedagen, mail naar info@LotusOpDeLinge.nl of bel op 06-22118085.

zaterdag 8 oktober

Vlooienmarkt en kofferbakverkoop
09:00, Meerkerk, Loods Bovekerk. Op zaterdag 8 oktober is de bedrijfsloods van de firma Bovekerk weer open voor iedereen die op zoek is naar een mazzeltje. Op deze altijd gezellige binnenmarkt met bijna 100 kramen en kofferbak verkoop, verkopen particulieren alles wat ze maar kwijt willen. Antiek, curiosa, speelgoed, boeken, servies, sieraden, kleding, gereedschap, huishoudelijke apparaten, prullaria en babyspullen.De bedrijfsloods is gevestigd aan de Energieweg 13 te Meerkerk. De koffie staat klaar en de entree is gratis. De loods is open van 09:00 tot 14:00 uur. Voor inlichtingen: 0183-351559.

Geen Dag Zonder Bach
20:15, Gorinchem, Rehobothkerk. In de serie ‘Geen dag zonder Bach’, met als thema Gloria in Excelsis Deo voert op zaterdag 8 oktober vanaf 20.15 uur een speciaal samengesteld projectkoor een concert uit. De gekwalificeerde zangers worden begeleid door cello, continuo en blokfluit. Zij voeren een keur aan werken uit van diverse bekende componisten. Kaarten (15 euro) aan de kassa of te bestellen via de website: www.musicaaeterna.nl.