Mats Luiten tweede in MX2

ZALTBOMMEL • Op het uiterwaarden-circuit aan de Waal te Zaltbommel werd  17 september onder auspiciën van de KNMV een motorcrosswedstrijd gehouden in de MX2 klasse. Mats Luiten (20) uit Vianen werd tweede.

In de eerste manche pakte hij kopstart en kwam als eerste door de bocht. Zes ronden lang kon hij de koppositie behouden, maar in ronde zeven haalde Robby Hoogenboom uit Lisse op KTM hem in. Al snel kwam Luiten flink onder druk te staan van de derde man, maar hij hield het hoofd koel en kon het tempo hoog houden. In de laatste ronde van de eerste manche hield Luiten 0,60 seconden over om als tweede te finishen. 

In de tweede manche kwam Luiten op een derde plaats uit de start. Al snel nam hij de tweede positie in handen en kwam met een veilige voorsprong van 13,305 seconden wederom als tweede over de finish. Met deze twee tweede posities werd Mats tweede in het dagklassement. Het startveld bestond uit 34 renners.


Zilver Isis Versluis op NK

OLDEBROEK/REGIO • Isis Versluis heeft zaterdag de zilveren medaille gewonnen op het Nederlands kampioenschap mountainbiken voor de jeugd in Oldebroek. 

De Meerkerkse voerde een mooie strijd met haar rivaal Zoë Brakke uit Staphorst, die twee ronden voor het einde de beslissende demarrage plaatste. Isis Versluis had een pikstart en dook als eerste het veld in. Zoë Brakke volgde haar op de voet. Na de demarrage van Zoë moest Isis op het technische parcours in de achtervolging, maar ze kreeg het gat niet meer dicht. Niettemin was ze zeer tevreden met haar tweede plaats. 

Max van Kolfschoten (Giessenburg) en Andreas van de Streek (Ottoland) grepen net naast een medaille. Zij werden respectievelijk vierde en vijfde in hun leeftijdscategorie. Zeb Mesker (Meerkerk) kwam als elfde over de meet, Willem van Wijngaarden (Giessenburg) als dertiende.


Winst voor De Albatros

vianen • Voor de waterpoloheren van de Albatros uit Vianen is zaterdag de competitie weer gestart met een thuiswedstrijd tegen Aquarijn uit Nieuwegein. De start was goed met een 7-5 overwinning.

De gasten kwamen in een overdonderde start al gauw op een 0-3 voorsprong en het duurde tot diep in de tweede part voordat Albatros weer op een 5-5 gelijke stand stond. Met hard werken van het team kwam in de derde periode een 7-5 voorsprong op de borden die niet meer uit handen werd gegeven. Aquarijn wist 20 seconden voor tijd nog haar laatste treffer aan te tekenen maar dat kon niet verhelpen dat de winst in Viaanse handen bleef. 

De Albatros doelpunten kwamen van de handen van Jouke Aangevaren (2x) en Arno Hamoen, Jesse de Zeeuw, Luc de Zeeuw, Jure Vermeer en Fabian Bor scoorden eenmaal.