Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Arend Sprong 70 jaar organist

LEERDAM/HEUKELUM • De Leerdamse organist Arend Sprong is op zondag 25 september in de Hervormde Kerk in Heukelum gehuldigd. Het is 70 jaar geleden dat hij op het orgel van de Nederlands Gereformeerde Kerk te Leerdam de eerste stappen als organist zette, in de voetsporen van zijn vader. 

Orgellessen kreeg hij van Jan van Rossem, waarbij hij in 1952 examen deed op het orgel van de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Noordwal in Leerdam met een orgelfantasie op de melodie van “Dankt, dankt nu allen God” 

Naast organist is hij ook dirigent van diverse koren in de regio, waaronder 38 jaar als dirigent van het kerkkoor in Heukelum. Ook als zanger is hij actief geweest bij enkele koren in de regio. 

De Bazuin
Daarnaast is hij jarenlang bassist geweest bij de brassband van De Bazuin Leerdam en erelid van die vereniging. Tenslotte heeft hij bij de PCOB, Lingesteyn en Huis ter Leede zijn vaardigheden als organist/pianist veelvuldig laten horen.
Deze (kerk)musicus met hart en ziel speelt ondanks de hoge leeftijd nog steeds met verve het orgel in Heukelum. In de dienst van zondag jl. kreeg hij de gouden speld met briljant opgespeld van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Ook de bijbehorende oorkonde werd hem overhandigd. Na de dienst was er een receptie waarin gemeenteleden hem feliciteerden met deze unieke mijlpaal.