• De Paardenmarkt in Vianen.
• De Paardenmarkt in Vianen. Foto: Aangeleverd

Commissaris van de Koning bij Paardenmarkt

VIANEN • Belangstellenden voor de keuring op de 751e Viaanse Paardenmarkt kunnen zich tot 5 oktober inschrijven via de website. OOk de Commissaris van De Koning zal aanwezig zijn bij de keuring. 

Er zijn in totaal negen rubrieken: stokmaten tot 90 cm, van 90-107, van 107-120, van 120-140, van 140-157 cm en daarnaast Rijpaarden, Tuigpaarden, Friezen en een speciale kinderrubriek waar kinderen tot 12 jaar hun pony of paard mogen laten keuren. 

Er zijn geldprijzen voor de 1e, 2e en 3e plaats in elke rubriek (uitgezonderd de kinderrubriek). Ook de andere deelnemers ontvangen een kleine vergoeding. Aan de keuring mogen alleen merries en ruinen meedoen, geen hengsten. Deelname is gratis en op eigen risico. 

Dagkampioen
De keuring in de ring op de Voorstraat begint om 08:30 uur. De winnaar van elke rubriek - uitgezonderd de kinderrubriek - strijdt mee om Dagkampioen of reserve-Dagkampioen te worden. De Dagkampioen wordt de Gert van Peettroffee (wisselprijs) toegekend en ook de Zilveren Sporen, aangeboden door de gemeente.

De prijzen worden dit jaar uitgereikt door de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht Hans Oosters en burgemeester Sjors Fröhlich.

Om alsnog het 750-jarig bestaan te vieren laat het Paardenmarktcomité dit jaar als extraatje een foto maken van elke deelnemer met zijn of haar paard. Fotograaf Hennie Marks is aanwezig om van iedereen een mooie foto te maken.

’s Middags kunnen de eigenaren met hun paarden en pony’s deelnemen aan het ringsteken onder het zadel en het ringsteken met aanspanningen. 

q  www.paardenmarktvianen.nl