Activiteiten Kinderboekenweek

LEERDAM/VIANEN • De Kinderboekenweek is het grootste leesfeest voor kinderen. Dit jaar loopt deze van 5 t/m 16 oktober met het thema: Gi-Ga-Groen.  

Tijdens de hele Kinderboekenweek kunnen alle kinderen in de vier hoofdvestigingen van de Bibliotheek een leuke speurtocht volgen: het Groencircuit. 

Het Groencircuit bestaat uit vier verschillende spelletjes en opdrachten die met de natuur te maken hebben. Kom naar de balie in de Bibliotheek wanneer het uitkomt en haal alle benodigdheden op om aan de slag te gaan. 

Stapelgek
De Bibliotheek Leerdam organiseert op woensdag 5 oktober van 15.00 uur tot 16.00 uur de gratis voorstelling ‘Stapelgek’, voor kinderen 3 tot 7 jaar. Deze voorstelling gaat over een stad waaraan volop gebouwd wordt. De voorstelling gaat over bouwen, stapelen, doorzetten en nooit opgeven. Gratis toegang. Wees op tijd in de Bibliotheek want vol is vol.

Knutselen met afval 
Vrijdag 7 oktober van 18.30 – 19.45 uur wordt onder leiding van Puck de Haan van Creabeez geknutseld met afval. Geef verpakkingen en afgedankte spullen een tweede leven tijdens dit gezellige knutselmoment. Voor kinderen van 9-12 jaar. Aanmelden gaat via Creabeez door te mailen naar info@creabeez.nl.

Reptielenshow 
Op zaterdag 8 oktober van 10.30 – 11.30 uur in Leerdam en van 12.00 – 13.00 uur in Vianen komt reptielenshow Exotus Serpenti naar de Bibliotheek voor een presentatie van vier verschillende reptielen. Ontmoet bijvoorbeeld een vogelspin, python of baardagaam en leer alles over hun leven. Hierna mag je de reptielen voorzichtig aaien, maar niks moet! Voor kinderen van 9-12 jaar. Kaartjes kosten €2,- voor leden en €4,- voor niet-leden en kunnen via de website gekocht worden.

Voorleesuurtje 
Ook het voorleesuurtje in Leerdam op woensdag 12 oktober van 15.00 – 16.00 uur gaat over het thema van de Kinderboekenweek. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek ‘Kom mee, Kees’ dat gaat over Kikker Kees en zijn vader die onderweg zijn naar een concert, maar onderweg steeds afgeleid zijn. Na het voorlezen gaan kinderen met klei een egeltje knutselen. Voor kinderen van 3-6 jaar. Gratis toegang, aanmelden is niet nodig.

q  www.bibliotheeklekijssel.nl/kinderboekenweek


Reanimatiecursus

leerdam • De Stichting Reanimatie Alblasserwaard geeft weer een aantal reanimatiecursussen met AED-uitleg in Leerdam. 

De Reanimatie Basiscursus is op 9 november van 19.00 uur tot 22.00 uur. Kosten 30 euro. De Reanimatie herhaalcursus wordt gegeven op 18, 19 en 26 oktober en op 3 november. Kosten: 15 euro. Aanmelden via Stichting Reanimatie Alblasserwaard. De cursussen worden gegeven in één van de zalen van de Kerk op Hoogstraat 80 in Leerdam.