Herdenking Rampjaar 1672 sluit af met lezing

vianen • De historische vereniging “Het land van Brederode” sluit op woensdag 5 oktober de herdenking van ‘het rampjaar 1672’ af met een lezing door Marcel Nonhebel, in het Stedelijk Museum te Vianen.

Als docent geschiedenis, met veertig jaar ervaring, en als lid van ‘de Vrienden van de Witt’ heeft Marcel al menig lezing gegeven de geschiedenis van de republiek. De lezing zal gaan over het rampjaar. Economische, godsdienstige en politieke verwikkelingen tussen de Republiek, Engeland en Frankrijk spelen een belangrijke rol. 

De personen die in deze periode een hoofdrol speelden zullen aan bod komen, waaronder de gebroeders De Witt. Ook de Acte van Seclusie, een geheime clausule bij het verdrag van Westminster (1654), waarin de Staten van Holland beloofden Willem III nooit als stadhouder te zullen aanstellen, komt aan de orde.

De lezing van Marcel Nonhebel is van 20:00 uur tot ongeveer 21:30 uur. Toegang leden HV is gratis, niet-leden betalen € 2,50. Gaarne vooraf overmaken op NL05RABO0103182454 t.n.v. Land van Brederode