Brederodes remiseert bij IJFC

IJSSELSTEIN • In Ijsselstein heeft Brederodes vanmiddag gelijkgespeeld tegen IJFC. In een wedstrijd waarin het alle kanten op kon scoorden beide ploegen tweemaal: 2-2.

De thuisploeg kwam na een klein kwartier spelen op voorsprong, waarna Tim Wakkermans middels een direct genomen afvallende bal tekende voor de gelijkmaker. De overige twee goals vielen vervolgens pas na de rust. Eerst was het opnieuw Wakkermans die doel trof na een mooie aanval. Een minuut later was het echter alweer gelijk.

Brederodes-oefenmeester Marcel Akkerman was niet ontevreden met een punt. “Vooraf teken je hier misschien wel voor. Na de 2-2 hebben beide ploegen nog wat mogelijkheden gehad op meer, maar ik denk dat een gelijkspel wel de juiste afspiegeling is van de krachtsverhoudingen.”

WNC stijgt naar tweede plaats

HELLEVOETSLUIS • In Hellevoetsluis deed WNC goede zaken. In blessuretijd scoorde Roman Rahmani de winnende. Debutant WNC blijft ongeslagen in de vierde divisie en staat nu tweede met twee punten achterstand op koploper ODIN’59.WNC miste twee sterkhouders op het middenveld. Jesse Dibbets was nog geblesseerd en aanvoerder Nehemia Sanaky was er vanwege persoonlijke omstandigheden niet bij. De eerste helft waren er kansen over en weer. Via Kay van den Boogaard, Gideon Emanuels en Eyoub Allaqui kreeg WNC de mogelijkheid om de score te openen. Aan de andere kant was Nieuwenhoorn gevaarlijk via de counter. De tweede helft was rommelig en de wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 te eindigen. Uiteindelijk schoot Rahmani uit een corner in blessuretijd de 0-1 binnen.

Tim van Dijken schiet Tricht naar winst

WOUDRICHEM • In Woudrichem had Tricht een gemakkelijke middag en won met 2-4. Tim van Dijken scoorde een hattrick. Joran Smit was de andere doelpuntenmaker.

Tricht had een vliegende start. Na vier minuten was het al 0-2. In de tweede minuut tikte Tim van Dijken met een fraaie hakbal een voorzet van Rick de Jongh binnen. Een minuut later slalomde Smit langs de verdediging van de thuisploeg en scoorde 0-2.  Tricht had hierna nog een aantal kansen om de voorsprong te vergroten, maar de broers Ramon en René van Soelen hadden het vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust maakte Woudrichem onverwacht uit een corner 1-2.

Na een uur kreeg Tricht een strafschop toen Van Dijken onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Hij benutte zelf de strafschop. Tien minuten later was het 1-4. Na een goede acte van Ramon van Soelen schoot Marijn Brandsen op de paal. Van Dijken was er als de kippen bij om in de rebound de bal in het doel te tikken. Door slordig uitverdedigen maakte Woudrichem drie minuten voor tijd 2-4.