Zuur verlies voor negental Lekvogels

LEXMOND • Lekvogels heeft in eigen huis een zure nederlaag geleden tegen het fysiek sterke Herovina: 3-4. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met negen man.

Lekvogels begon niet goed aan de wedstrijd en keek als snel tegen een 0-2 achterstand aan. Vervolgens gooiden de Lexmonders echter de schroom van zich af en begonnen te voetballen. Via Tieme Kersbergen en Ralf van Klij terug kwam de ploeg nog voor rust terug tot 2-2.

Kort na rust kreeg Kees van der Hagen kort na elkaar tweemaal geel. Ondanks het ondertal zorgde Sam van der Horst met een kopbal voor de 3-2, waarna het tegenhouden begon. Uit een onterecht gegeven corner viel echter de 3-3, waarna het kort voor tijd ook 3-4 werd uit een vrije trap. Bart Verkroost kreeg vlak hiervoor ook zijn tweede gele kaart.

Rode kaart kantelpunt
Martijn Verkerk (trainer Lekvogels): “We begonnen enorm slecht aan de wedstrijd, maar vanaf het moment dat we gingen voetballen was het goed. Ik ben er ook van overtuigd dat we met elf tegen elf gewoon winnen. Helaas krijgen we kort na rust die rode kaart en is dat ons dus niet gelukt.”