• Sylvia Bosch en Tom Swiderski.
• Sylvia Bosch en Tom Swiderski. Foto: Mimi van Rossem

Leerdams Kunstmagazine viert 12,5-jarig jubileum: ‘We worden over de hele wereld gelezen’

Algemeen

LEERDAM •  Het Kunstmagazine Passe Partout komt in oktober vanwege het 12,5-jarig bestaan met een speciaal jubileum editie. Wat ooit begon als een catalogus om regionale kustenaars en de deelnemers van de Kunstvierdaagse voor te stellen, groeide uit tot een tweemaandelijks magazine voor kunstliefhebbers van over de hele wereld. 

Van Hawaï tot Leerdam en van Italië tot Amerika, overal ter wereld wordt het magazine, dat met veel enthousiasme al jarenlang wordt gemaakt door kunstliefhebbers en schilderes Sylvia Bosch en Ton Swiderski, met veel plezier gelezen. 

Promoten
Sylvia vertelt over dit bijzondere Kunstmagazine het volgende: “Wij zijn jaren geleden begonnen met het maken van een catalogus om de regionale vrijetijdskunstenaars en hun activiteiten te promoten. Nadat wij later de Kunstvierdaagse en de Leerdamse Kunstwedstrijd gingen organiseren, besloten wij een kunstmagazine te gaan maken. Dit omdat wij merkten dat mensen graag lezen over Nederlandse en buitenlandse, bekende- en onbekende kunstenaars.”

“Wij proberen iedere keer weer kunstenaars van over de hele wereld aan het woord te laten. Wat wij al snel merkten, is dat Amerikanen graag iets willen lezen over Europese kunstenaars. Hier kwamen wij achter, doordat dit magazine inmiddels wereldwijd wordt gelezen, want wij sturen Passe Partout naar kustenaars in de hele wereld en deze sturen dit kunstmagazine weer door naar hun volgers.”

Bijzondere kunstenaars
Sylvia en Ton beleven veel plezier aan het maken van dit magazine en besteden veel tijd in het zoeken naar bijzondere kunstenaars en hun verhalen. In het magazine worden kunstenaars uit de hele wereld voorgesteld. Dit hoeven niet altijd bekende schilders te zijn, maar ook onbekende kunstenaars zoals een pottenbakker, textielkunstenaar en beeldhouwer. En dan niet door hele lange verhalen over hen te schrijven, maar met veel illustraties om het werk te laten zien.

Voordat Sylvia en Ton zich verdiepen in een kunstenaar, zoeken zij via internet eerst contact met hen, met het verzoek iets over hen te mogen vermelden in het magazine. De reacties van de kunstenaars zijn altijd zeer positief, zeker als zij het Kunstmagazine Passe Partout, dat ook in het Engels wordt uitgebracht, hebben gelezen. Dit is begrijpelijk als je ziet hoeveel werk Sylvia en Ton steken in de lay-out en de variatie van onderwerpen.

Gratis abonnement
In oktober wordt de jubileumeditie gestuurd naar allen die zich als abonnee hebben aangemeld. Dit wordt een kunstwerk op zich, want er wordt uitgebreid teruggekeken op de afgelopen 12,5 jaar. Ook uniek in deze tijd is, dat het abonnement gratis is. Interesse om ook het Kunstmagazine Passe Partout toegestuurd krijgen? Mail dan naar: sylvia@passepartoutkunstmagazine.nl. Wilt u de laatst editie inzien kijk dan op: https://passepartoutkunstmagazine.nl/

Mimi van Rossem