Sport BSO in Vianen

VIANEN • Sport BSO Viko opent 1 november de deuren in Vianen.

Op de sport BSO werken enthousiaste, gediplomeerde en ervaren sport- en pedagogisch medewerkers voor kinderen van zeven jaar en ouder. 

Kinderen worden hier extra gestimuleerd zich persoonlijk en sociaal te ontwikkelen door een gevarieerd aanbod aan sport- en spelactiviteiten op de sportvelden. Hierdoor worden ze handiger en fitter, ontdekken talenten, verkennen grenzen en leren ze doorzetten en samenwerken. 

Gezond
Yvonne Schubad, directeur SKV: “Jong geleerd is oud gedaan. Als kinderopvangorganisatie willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl. Dat doen wij op al onze locaties, maar sport BSO Viko biedt extra uitdaging op het gebied van sport en spel.”

Enkele plaatsen
Er zijn nog enkele plaatsen voor kinderen van zeven jaar en ouder. De nieuwe sport BS) is bedoeld voor kinderen die op basisschool De Wegwijzer, De Voorhof of Werelds zitten.

Inschrijven kan heel eenvoudig via de website van SKV: www.kinderopvangvianen.nl. Het is ook mogelijk een aantal dagen sport BSO te combineren met opvang op BSO Parkschool of Werelds.


Veel regionale teams op NK Tractor Pulling

REGIO • In het Limburgse Ysselsteyn staan komende zaterdag de Nederlandse Kampioenschappen Tractor Pulling op het programma. In totaal staan er 155 tractoren aan de start in 13 verschillende klassen. 18 van die deelnemers komen uit de gemeente Vijfheerenlanden. 

In de Standaardklasse tot 2.500 kg doet Willeke Kornet uit Schoonrewoerd mee, in de standaardklasse tot 3.500 kg zijn er zelfs drie vertegenwoordigers uit onze gemeente, namelijk: Wesley de With (Vianen), André van Keulen (Everdingen) en Teus van der Heiden (Zijderveld). 

In de standaardklasse tot 4.500 kg doen Hasse van Keulen uit Zijderveld en Pieter de With uit Vianen mee en in de standaardklasse tot 5.500 kg mogen Fas de Groot (Leerbroek, Arjan Hak (Tienhoven aan de Lek) en Pieter de With (Vianen) laten zien wat ze kunnen. 

Arco den Hartog uit Lexmond, Martijn van Zessen uit Hei- en Boeicop en Hans Kok uit Leerdam komen in actie in de standaardklasse tot 7.000 kg. In de standaardklasse tot 9.000 kg staan Jelle Timmer (Leerbroek) en Gerrit Kortleve (Meerkerk) aan de start. In de standaardklasse tot 11.000 kg is Arnoud Sterk uit Lexmond de enige deelnemer uit de gemeente Vijfheerenlanden.

In de sportklasse tot 2.500 kg doen Aart de With uit Hagestein en Martin de Jong uit Leerdam mee met hun team Little Red Poison en Dieselross. In de hoogste categorie, de super-sportklasse neemt Henri Versluis uit Zijderveld deel met zijn team Red Impact.