Jan Bokken in Grote Kerk Vianen

VIANEN • Auteur Jan Brokken presenteert op zaterdagavond 1 oktober in de Grote Kerk van Vianen, zijn verhaal ‘Parade, het Parijs van de componist Erik Satie’.

Het is een van de 22 verhalen die hij schreef over wereldsteden, aan de hand van hun beroemde bewoners en hun historie. De muziek van Satie bij de lezing wordt verzorgd door pianist Tobias Borsboom en altsaxofonist Peter Vigh. Aanvang 20:00 uur. Toegang 10 euro, jeugd 5 euro. In Parade, het Parijs van Erik Satie leidt Jan Brokken deze avond de luisteraar door zowel het hedendaags Parijs als het negentiende-eeuwse Parijs van componist Erik Satie, die er woonde in een placard, een ‘kast’ van drie bij drie meter in de wijk Montmartre. Dit reisverhaal over Parijs is ook opgenomen in het boek Stedevaart, waarin Jan Brokken de lezer meeneemt op reis naar 22 steden, aan de hand van eveneens 22 markante persoonlijkheden. 

De bevlogen vertelkunst van Brokken, zijn nieuwsgierigheid en liefde voor geschiedenis, kunst en cultuur komen hierin tot een warme samenhang. Of je nu reist met een koffer in de hand, vanuit je leunstoel of kerkbank: ‘Parade, het Parijs van Erik Satie’ biedt je een nieuwe, inspirerende blik op zowel de componist als de stad. Liefhebbers van klassieke muziek in de Grote Kerk van Vianen kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrieven via: muziekpodium@grotekerkvianen.nl. Meer informatie op de site www.grotekerkvianen.nl