Expeditie met BAAS

vijfheerenlanden • MDT-BAAS is voor het eerst op expeditie geweest met een groep jongeren. Bestemming was Durbuy in België. “Het was een hele toffe ervaring,” vertelt Donna Geelen van BAAS.

“Niet alleen voor de begeleiding, maar zeker voor de jongeren” Expeditie Baas De ontdekkingstocht is opgestart voor en door jongeren die meer over zichzelf willen leren of graag nieuwe mensen willen ontmoeten. “En dat is gelukt. Verblijfplaats was een prachtig kasteel, waar veel activiteiten in de binnentuin en de omgeving konden plaatsvinden. Levend stratego in het bos en een dropping, maar er ook werd ontspannen. Daarnaast hebben we uitstapjes gemaakt naar onder andere een klimbos, werd afgekoeld in een riviertje en zijn vluchtelingen van het lokale AZC in het zonnetje gezet. De jongeren zijn in een korte tijd zeer close geworden, wat na de expeditie nog goed te merken is”

De expeditie had niet mogelijk geweest zonder de inzet van enkele enthousiaste vrijwilligers. Een van hen is Jorian Looijen van Joofle Reclames het reclamebureau achter Baas. Donna: “Hij heeft ons vooraf geholpen met sponsoren zoeken, maar ook met het ontwerpen van Expeditie Baas de Ontdekkingstocht, onze site en de flyers. Jorian is een ondernemende jongeman, die staat voor gerechtigheid, graag de grenzen opzoekt en vooral een goed gevoel voor humor heeft. Hij is meegegaan als begeleider op expeditie en mocht ook dag-coördinator zijn. Dit vond hij best een beetje spannend, maar hij doet graag dingen uit zijn comfortzone. Jorian stond ook voor anderen klaar. Zoals voor een mede expeditielid die het moeilijk had in het klimbos. Hij is voor haar terug gegaan om te helpen. Dat is precies waarom wij hem zo waarderen! Dankjewel Jorian voor het deel uitmaken van een onvergetelijke tijd. En voor het inzetten van jouw talenten!”

Nog geen plan voor je toekomst? Het maakt niet uit of je een diploma hebt of niet en wat je situatie is. BAAS is voor alle jongeren die hun talenten willen ontdekken en hun volgende stap willen zetten. Ga voor meer informatie naar mdtbaas.nl.