• Mathijs Rijneveld in actie.
• Mathijs Rijneveld in actie. Foto: Aangeleverd

HC Leerdam deelt punten met Houten

leerdam • Na de nederlaag van een week eerder kon het herenteam van HC Leerdam afgelopen zondag op zoek naar eerherstel in de thuiswedstrijd tegen het 4e herenteam van HC Houten. Dat lukte niet helemaal, het eindigde in 1-1.

De heren van Houten waren vorig jaar gedegradeerd, maar wonnen wel hun eerste wedstrijd van deze competitie. Al in de 3e minuut van de wedstrijd was er een aanval van de gasten die helemaal ziet zo gevaarlijk had hoeven zijn, maar door meermaals onzeker ingrijpen van de Leerdamse verdediging alsnog leidde tot een niet te missen kans, die door Houten dan ook vakkundig werd gepromoveerd tot doelpunt, 0-1.

Het openingsdoelpunt schudde de Glasstadjongens wakker en in het verloop van het eerste kwart kwam de thuisploeg steeds beter in zijn spel. Dat leidde in de 10e minuut tot een gevaarlijke actie over de rechterkant van Mathijs Rijneveld. Zijn voorzet bereikte spits Mats van Dijk en bij de tweede paal was Julian Roelofsen trefzeker, 1-1.

In het tweede kwart kon Leerdam de druk verder opvoeren. Hoewel er nog genoeg viel aan te merken op de uitvoer van het Leerdamse positiespel, hadden de gasten toch steeds meer moeite om dit onder controle te houden en verloren zij hun grip op de wedstrijd. Dit leidde wel tot enige strafcorners voor Leerdam, maar niet tot doelpunten.

Na de rust zette dit beeld zich verder door. Leerdam werd steeds gevaarlijker en Houten raakte langzaam gefrustreerd. Met name het spel van Mathijs Rijneveld en Sem Houtman op de rechterflank leidde tot problemen voor de gasten. Twee cynische overtredingen zorgden er voor dat Houten 2 keer een paar minuten met een man minder moest spelen. Het overwicht van de geel-blauwen leidde wel tot meer kansen, maar nog steeds niet tot doelpunten.

De frustraties aan Houtense kant liepen in het 4e kwart over en leidden uiteindelijk tot een rode kaart voor de coach van Houten wegens aanhoudende aanmerkingen op de leiding. In het vervolg moest Houten het dus ook met een speler minder doen. Ook dit voordeel werd door Leerdam echter onvoldoende uitgebuit, want de grootste kans in de slotfase was nog voor Houten, maar ook dit leidde niet tot een doelpunt.

Toen alle stofwolken waren opgetrokken stond er nog steeds 1-1 op het scorebord. Tot teleurstelling van de Leerdammers.