Brederodes door na tweede bekerzege

vianen • Dankzij een 3-2 thuisoverwinning op het tweede elftal van Spakenburg bereikte Brederodes de volgende ronde van de beker. Bredrodes verloor de eerste bekerwedstrijd nog van Baarn, maar is na twee daaropvolgende overwinningen alsnog groepswinnaar. Bas Doeland bracht zijn ploeg al snel op voorsprong na drie minuten. Tien minuten later was het weer gelijk, maar zette Noah van der Veer de thuisploeg weer op voorsprong. Halverwege de eerste helft werd het 2-2, waarna Clancy Lucker het duel na de rust besliste met de winnende goal.

Podium Isis Versluis

APELDOORN/REGIO • Namens RC Jan van Ackel hebben Isis Versluis (Meerkerk) en Max van Kolfschoten (Giessenburg) een podiumplaats behaald in de landelijke MTB-jeugdcompetitie. Isis eindigde als tweede in haar leeftijdscategorie, Max pakte het brons. De laatste wedstrijd werd in Apeldoorn verreden op een glibberig parcours met veel rockgardens en steile klimmetjes. Zeb Mesker (Meerkerk) werd op zijn reservefiets zeventiende in categorie 2.

MTVV start met remise

MEERKERK • De tafeltennissers van MTTV zijn de competitie begonnen met een gelijkspel. In Capelle aan den IJssel werd het 5-5 tegen PITT ’75. De Meerkerkers (Jan van Duijn, Johnny Barten en Jeroen Peek) begonnen sterk aan het duel en kwamen met 1-4 voor. Daar zaten wel drie partijen bij die MTTV pas in de vijfde game besliste. In de drie daaropvolgende partijen kwam de klad erin en kwam PITT ’75 terug tot 4-4, waarbij MTTV in de achtste partij pas in de vijfde game met 11-9 boog. Van de laatste twee partijen wed er één gewonnen en één verloren. Al met al een terechte uitslag.

Lekpongers winnen

AMEIDE/TIENHOVEN • Het nieuwe eerste team van Lekpongers, bestaande uit Jan de Gans, Erik Mulckhuyse en Jacob Middelkoop, heeft de competitie geopend met een 4-1 overwinning op Dordrecht 7. Mulckhuyse won beide enkelspelen, Middelkoop sloeg eenmaal toe. Het dubbelspel werd in vier games binnengehaald.

Winst BC Leerdam

geldrop • Badmintonclub Leerdam speelde haar eerste competitiewedstrijd en wint met 3-5 in Geldrop. Na de dubbelpartijen stond het 1-1: de heren wonnen en de dames verloren. Jelmer Agema had drie sets nodig om een punt te pakken. Ans van ’t Pad speelde sterk en won. Jeffrey speelde niet lekker, maar weet zijn tegenstander toch over de hele baan te sturen. In de tweede damessingle weet Nathalie van ’t Pad het ver te schoppen. Ze komt net tekort voor een derde set. Jelmer en Ans zijn duidelijk de betere partij. Het duo van Geldrop komt in de tweede set wel gevaarlijk dichtbij, met 19-21 wordt nipt gewonnen. Jeffrey en Nathalie verloren in twee sets.