Veerkracht Passage

ameide • Passage Ameide Tienhoven aan de Lek hoopt haar eerste vergadering weer te houden op maandagavond 26 september in de Hoven te Ameide, aanvang 19.45 uur. Mevrouw Joke Verweerd zal deze avond te gast zijn en spreken over het thema 'Veerkracht'. Hoe gaan Christenvrouwen om met alles wat op hen af komt in deze onrustige tijden van oorlogen en veranderingen in deze wereld. Zij zal de aanwezigen door middel van verhalen en gedichten een spiegel voor houden. De spreekster is bekend door al haar boeken en gedichten en heeft in corona-tijd voor de afdeling een prachtige Kerstavond verzorgd in de grote Kerk. Naast alle leden zijn ook gasten van harte welkom.


Nationale Kringloop dag

REGIO • Kringlopen in de regio bieden gezamenlijk een aantrekkelijk programma op zaterdag 1 oktober tijdens de Nationale Kringloop dag. Er rijden gratis pendelbussen tussen de kringloopwinkels.

De kringlopen Lexmond, Vianen, Arkel, Ameide en Gorinchem bieden een leuk programma voor deze dag, met aantrekkelijke aanbiedingen. Ook rijden er gratis pendelbusjes tussen 10.00 en 16.00 uur zodat je gratis van de ene naar de andere Kringloop kan hoppen en heerlijk kan shoppen op deze feestelijke kringloopdag. Deze dienst wordt door Taxi Haars uit Gorinchem gratis verzorgd.

Zo worden bezoekers bij alle kringlopen verwend met gratis lekkers. Een lunch box kan thuisgelaten worden. Hierbij kun je denken aan frietkraan in Arkel en Vianen; bij de Kringloop Zederik mag je ‘gered’ fruit uit de regio proeven; in Ameide word je verwend met Suikerspin en popcorn en in Gorinchem liggen de hotdogs op je te wachten.

Leuke kortingsacties horen er natuurlijk ook bij. In Gorinchem mag je een bananendoos met van alles vullen voor slechts 10 euro. In Arkel en Ameide zijn er diverse kortingsacties door middel van het draaien aan een rad of dobbelen. In Vianen krijgt iedere 25e klant een cadeaubon van 10 euro en iedere 100e klant een cadeaubon van 20 euro. Op alle lampen ontvang je 25% korting en de boeken, cd’s en dvd’s zijn allemaal 2 voor de prijs van 1. Omdat Vianen 5 jaar bestaat is er een opstelwedstrijd voor de kinderen met natuurlijk leuke prijzen Er worden gratis zakje peren uitgedeeld (vers van de boom) zolang de voorraad strekt. En speciaal voor alle kerstliefhebbers start de verkoop van de kerstartikelen.


Tentdienst

hagestein • Zondag 16 oktober vindt er weer een Tentdienst plaats. Deze begint om 14.30 uur. Locatie: Tienhovenseweg Hagestein, tegenover nr. 21. Genoemde Tentdienst wordt georganiseerd door de R.K. Parochie Heilige Drie-eenheid, Hervormde Gemeente Everdingen, Hervormde Gemeente Hagestein/Hoef en Haag en Hervormde Gemeente Zijderveld. Het thema van de dienst is: Leven in vrijheid. Koorzang door Laudate Doinum en R.K Kerkkoor Everdingen.