• Heukelum-trainer Jerome Ceton.
• Heukelum-trainer Jerome Ceton. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum bouwt aan nieuwe ploeg: 'Verwacht veel van de nieuwkomers'

heukelum • Heukelum verraste vorig seizoen in de tweede seizoenshelft. In de winterstop bungelde de ploeg nog onderaan de ranglijst met vijf punten uit negen wedstrijden. na de winterstop begon Heukelum te winnen en eindigde uiteindelijk op een vierde plaats. De ‘Krakelingen’ wisten zelfs nog de derde periode te winnen, maar in de nacompetitie waren ze kansloos tegen FC Breukelen.

Ondanks de grandioze tweede seizoenshelft is Heukelum zeker niet de favoriet in de sterke tweede klasse. Met de versterkte degradatieregeling zal men er zelf eens hele kluif aan hebben om degradatie te ontlopen. Volgens Jerome Ceton zijn er meerdere ploegen die aanspraak maken op de titel. "Van de clubs die uit de eerste klasse komen (GRC en Papendrecht) weet ik niet veel. Wanneer ik kijk naar de resultaten van vorig seizoen dan denk ik dat Roda Boys en Wieldrecht de meeste potentie hebben. EBOH is ook een aardig ploegje maar die heeft het altijd lastig tegen ons. Tricht heeft ook een leuk team en zou zomaar de verrassing kunnen worden.” 

De 47-jarige trainer begint aan zijn vierde seizoen bij Heukelum en moet weer een heel nieuw team gaan bouwen. De sterkhouders Tim Verdier, Wilfried Prigge, Yoerik van ’t Pad en Ferry Meijdam stopten en Max Schaaij en Sil van Putten vertrokken naar LRC.

Gestart op nul
Ceton heeft er alle vertrouwen in. “We zijn gestart op nul. Met Ricardo Papilaja, Lars van Honk en Benjamin Meijdam hebben we drie sterkhouders over. Daaromheen zijn we een team aan het bouwen. Van de nieuwkomers verwacht ik veel. Keeper Max Borowski verrast me. Hij moet nog 18 jaar worden maar doet het heel goed. Menno Dekker is van Schelluinen gekomen en profileert zich erg goed en in Yassine el Hanoudi en in Semih Kaplan zit veel potentie. Verder ontwikkelt Thomas van Iperen zich goed. Hij komt van de JO-19 en scoorde in de laatste minuut de winnende in de bekerwedstrijden tegen Rijsoord en Woudrichem."

De tweede competitiewedstrijd speelt Heukelum tegen Schelluinen. Ceton kijkt hier naar uit. "Daar heb ik achttien jaar in het eerste gestaan en heb daar op alle niveaus gespeeld. We zijn begonnen in de Dordtse onderbond en zijn gepromoveerd naar de eerste klasse. Daar hebben we het een tijdje volgehouden. Ik ben nog steeds lid van Schelluinen, maar ken daar nog maar weinig spelers uit de selectie.”