• Het hart voor het gedenkhuisje.
• Het hart voor het gedenkhuisje. Foto: Aangeleverd

Tiende keer Lichtjes in de Duisternis in Vianen

Algemeen

VIANEN • Op zaterdag 5 november wordt er voor de 10de keer Lichtjes in de Duisternis georganiseerd op de Algemene Begraafplaats aan de Sparrendreef in Vianen.

Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom, vanaf 20.00 uur worden de namen voorgedragen. Dat duurt tot ongeveer 20.30 uur.

Lichtjes in de Duisternis staat geheel in het teken van het herdenken van overleden geliefden, familie, vrienden en bekenden, op een persoonlijke wijze ongeacht hoe lang het is geleden.

Kaars
Bij entree via de hoofdingang van de begraafplaats krijgt men een kaars aangeboden. Deze kan men bij zich dragen of plaatsen op een graf of nabij de urnenzuil. Als er van een overleden dierbare(n) geen fysiek graf op de Viaanse begraafplaats aanwezig is, kan het kaarsje worden geplaatst op een hart dat in het midden van de begraafplaats is te vinden. Er is vanaf dit jaar geen koffie/thee meer te verkrijgen.

Om 20.00 uur zal, bij het gedenkhuisje, worden gestart met het voordragen van de doorgegeven namen van overledenen. Vanaf dat moment zal de klok van de Grote Kerk luiden. Dit wordt handmatig uitgevoerd door vrijwilligers van het Viaanse Klokkenluidersgilde ‘De Grote Klok’. Zo kunnen mensen die niet in de gelegenheid zijn de begraafplaats te bezoeken, thuis een kaarsje aansteken voor hun dierbare(n). Tevens kan het herdenken online worden gevolgd via Facebook.

Vanaf zaterdag 22 oktober zal het hart worden geplaatst voor de gedenkruimte . In de gedenkruimte liggen houten hartjes. Men mag hierop de naam van de dierbare schrijven en aan het hart hangen, maar ook een wens om iemand een hart onder de riem te steken in deze moeilijk tijd. Tot donderdag 6 januari kan men het hartje mee naar huis nemen. Na deze datum liggen ze tot eind januari in de gedenkruimte.

Doorgeven van namen
Wie wil dat de naam van een dierbare(n) wordt voorgedragen, kan deze naam doorgeven aan de organisatie. Dit kan alleen via het aanmeldformulier op de site: www.lichtjesindeduisternis.nl.

Doorgeven kan tot en met 23 oktober. Bij moeilijk uit te spreken namen, deze graag ook fonetische omschrijven. Namen die in de afgelopen jaren zijn genoemd worden niet automatisch herhaald.

Voortbestaan dankzij donaties                                        
Lichtjes in de Duisternis is een stichting en kan alleen voortbestaan dankzij de inzet van zeer enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers en sponsoren die ook dit jaar weer een materiële en/of financiële bijdrage leveren. Door deze inzet en ondersteuning kan men ook dit jaar de avond weer kosteloos aanbieden. Op de avond zelf is er altijd ruimte voor een vrijwillige donatie. Doneren mag ook via NL06 RABO 0180 7195 80 t.n.v. St. Lichtjes in de Duisternis.