Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inzamelingsactie in Hagestein voor Roemenië

Algemeen

HAGESTEIN • In de loods op de Lange Dreef 22 in Hagestein wordt op zaterdag 24 september van 10.00 tot 12.00 uur weer een inzameling gehouden van goederen. Op dit adres staat ook een collectebus gereed.

Want giften zijn harder nodig dan ooit. Op dinsdag 20 september is vanuit de Stichting Contacten Roemenië-Vianen een delegatie vanuit het bestuur richting Roemenië vertrokken. Het gaat om voorzitter Sjaak van der Leij en magazijnbeheerder Dik Baars, die het eerste bezoek sinds drie jaar zullen brengen aan de verschillende projecten in Gilau, Cluj Napoca en Reghin. Het bezoek staat vooral ook in het teken van de vriendschapsband tussen Reghin en Vianen. Een kennismaking met de burgemeester van Reghin André Mark is ook opgenomen in het programma.

“We hopen dat we nog de mogelijkheid krijgen om nog een transport te organiseren dit jaar”, meldt voorzitter Sjaak van der Leij. “Het aanbod van goederen is nog steeds overweldigend groot maar door de sterk gestegen brandstofprijzen zijn de transportkosten zodanig gestegen dat het financieel bijna niet meer te doen is om meerdere transporten uit de donaties te financieren. Iedere hulp en met name financiële hulp is daarom van harte welkom.”

Het is ook mogelijk een gift te storten op rekeningnummer NL06 INGB 0000 0375 48 t.n.v. Stichting Contacten Roemenië-Vianen.