vrijdag 16 september

Film House of Gucci bij Stadspodium GO
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Bij Stadspodium GO in Leerdam wordt op vrijdag 16 september vanaf 20.30 uur de film House of Gucci vertoond. De film gaat over Patrizia Reggiani, een vrouw van bescheiden afkomst. Zij trouwt met de Italiaanse zakenman Maurizio Gucci, die aan het hoofd staat van het gelijknamige modehuis. Haar ambitie veroorzaakt een roekeloze spiraal van verraad, wraak en uiteindelijk moord. Tickets zijn 9 euro en verkrijgbaar via www.go-leerdam.nl.

zaterdag 17 september

Kofferbakverkoop bij Wijkvereniging West-End
10:00-15:00, Leerdam, West-End. Wijkvereniging West-End organiseert op zaterdag 17 september een kofferbakverkoop op het parkeerterrein bij West-End. De markt begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Kosten bedragen 10 euro per auto of plek. De toegang voor bezoekers is gratis. Aanmelden kan bij Jan de Jong via 06-29442774.

Stadspark Concert Aurora
19:00, Leerdam, Stadspark. Op 17 september organiseert Stedelijke Harmonie Aurora, onder leiding van Hans van Leeuwen, het Stadspark Concert in Leerdam. Luisteren naar live muziek, uitzicht op zonsondergang en genieten van een hapje en een drankje, dat zijn de ingrediënten van het gezellige en sfeervolle Stadspark Concert. Sfeervolle, bekende nummers worden afgewisseld met film- en zomerse muziek. Na het concert van Aurora zal er een optreden plaatsvinden van Tiga Ketawa ofwel 3Smiles. Dit muzikale trio uit Leerdam, bestaande uit Ronald, Marcel en Patrick zullen met hun akoestische gitaren, meerstemmig gezang en uitgebreide repertoire de avond verder omlijsten. Het orkest speelt in het onlangs geopende stadspark, naast de Glasblazerij in Leerdam. Het publiek kan plaatsnemen op de kade aan de Zuidwal. De entree is gratis. In samenwerking met Kiky aan de Linge en De Houtloods kan het publiek onder het genot van een hapje en drankje genieten van de muziek. Het concert start om 19.00 uur tot zal duren tot ongeveer 21.30 uur. Bezoekers kunnen een eigen stoel meenemen naar de haven.

Play-In met groot orkest Harmonie Orkest Excelsior Vianen
20:30, Vianen, Oosterlicht College. Harmonie Orkest Excelsior Vianen verzorgt op zaterdag 17 september voor de vijfde keer een Play-in. Maar liefst 43 muzikanten vanuit heel Nederland hebben zich aangemeld en voor één dag vormen zij gezamenlijk één groot orkest. Meer informatie staat elders in deze krant.

De Gestampte Meisjes van Lext Nevel
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. De cabaretvoorstelling ‘De Gestampte Meisjes’ van Lext Nevel wordt op zaterdag 17 september vanaf 20.30 uur uitgevoerd in Stadspodium GO in Leerdam. De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie. Tickets kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.go-leerdam.nl.

zondag 18 september

Choral Evensong in Grote Kerk van Vianen
16:00, Vianen, Grote Kerk. In de Grote Kerk van Vianen verzorgt het Zwols Vocaal Ensemble op zondag 18 september vanaf 16.00 uur een Choral Evensong.Het koor verzorgt een uur prachtige Engelse koormuziek, afgewisseld met samen gezongen hymnes, orgelmuziek, stilte en gebeden. Een muzikaal en meditatief moment voordat de week weer begint. Het het Zwols Vocaal Ensemble o.l.v. Martien Hovestad wordt begeleid door organist Adriaan Koops en met medewerking van de liturg Willem Bams. Op het programma staan onder andere de canticles in B-flat major van Charles Villiers Stanford en bekende liederen als In Christ there is no east or west en Praise my soul, the King of Heaven. Entree is gratis, er is een collecte bij de uitgang.

Themadienst in Ichthuskerk
18:30, Meerkerk. In de Ichthuskerk vindt een themadienst plaats. Dominee Esther van Schie, predikant voor het landelijk werk onder migranten en voorganger van een jonge internationale geloofsgemeenschap in Gouda leidt de dienst.

dinsdag 20 september

Mediteren aan de Linge
19:30, Enspijk, Polderdijk 2b.Stil zitten en kijken naar het stromende water is iets wat mensen al tienduizenden jaren doen. Het is in ieder geval zalig. Kom je lekker een avondje met ons meestromen? Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben, er wordt uitleg gegeven. Met twee keer zitmeditatie van 25 minuten en tussendoor loopmeditatie. Iedere dinsdagavond vanaf 19:30 uur. www.LotusOpDeLinge.nl/zen/zitten-aan-de-linge. Info: 06-22118085/info@LotusOpdeLinge.nl.

Vrouwen van Nu Meerkerk
19:45, Meerkerk, De Linde. Dinsdag 20 september houden de Vrouwen van Nu Meerkerk een ledenavond in Dorpshuis de Linde. Cabaretgroep Tiss Miss zal optreden. Aanvang is om 19.45 uur. Ook niet-leden zijn welkom en betalen 5 euro entree.