Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Eerste prijs voor de muzikanten van Jong Bazuin

leerdam • Jong Bazuin heeft in het afgelopen weekeinde de eerste prijs gewonnen tijdens de marswedstrijd van de Jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe in Ahoy in Rotterdam.

De jeugdleden waren maanden druk met de voorbereidingen. “Onze jeugdleden zijn al vlak na de meivakantie gestart met de voorbereidingen voor dit optreden in Ahoy”, vertelt jeugdcoördinator Benjamin Meijers.

“Onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek, en met ondersteuning van leden van het Showkorps, werd er wekelijks geoefend op de muziek en het parcours dat gelopen moest worden. Afgelopen week werd er zelfs drie keer geoefend.” Jong Bazuin won met een mooie score van 80 punten.

Bazuin Experience
Op zaterdagmiddag 24 september biedt de Leerdamse muziekvereniging iedereen de mogelijkheid om zelf ook te ontdekken hoe leuk muziek maken kan zijn. Tijdens de jaarlijkse Bazuin Experience kunnen instrumenten van de vereniging worden uitgeprobeerd. Ook worden er leuke workshops gegeven, met voor de kinderen een aantal leuke spelelementen.

Een week later start het MusicKids project waarbij kinderen acht weken lang kunnen kennismaken met muziek. Kinderen die eens willen proberen of ze muziek maken ook zo leuk vinden, kunnen zich al aanmelden. 

Dat kan via de website of door een mailtje te sturen naar musickids@debazuinleerdam.nl. Ook (jong)volwassenen zijn welkom. Via het kenningsmakingsprogramma kunnen zij gratis twee proeflessen volgen op een instrument naar keuze.

Voor meer informatie kan gemaild worden naar:  info@debazuinleerdam.nl. Ook de site van De Bazuin biedt informatie.

www.debazuinleerdam.nl