Herhalingscursus reanimatie

schoonrewoerd • Koninklijke EHBO-vereniging Schoonrewoerd houdt dinsdag 27 september een cursus reanimatie en AED. Onder leiding van de kaderinstructeur leren deelnemers in één avond onder andere hoe ze een hartstilstand herkennen en wat ze als eerste moeten doen. Er wordt geoefend op een reanimatiepop en er wordt aangeleerd hoe een AED bediend wordt. Vervolgens worden deelnemers jaarlijks uitgenodigd voor een herhalingstraining. Kosten bedragen 20 euro, inclusief een kop koffie in de pauze. De cursus wordt gegeven bij Partycentrum Schoonrewoerd. 

Aanmelden kan via: ehboverenigingschoonrewoerd@outlook.com, of neem contact op met Renda Exaltus (telefoonnummer 0345-614696).


De Snoek wint viswedstrijd

vijfheerenlanden • De Viswedstrijd om de Vijfheerenlanden Cup is zaterdag 10 september gewonnen door HSV De Snoek uit Leerdam. HSV Door Weer En Wind uit Hagestein & Everdingen was dit jaar gastheer van deze wedstrijd die ditmaal in de Lek bij Hagestein werd gehouden.

Alle deelnemers hebben genoten van een schitterende visochtend waarbij het weer, ondanks de vooraf verwachte regen, in een positieve zin heeft meegewerkt met maar een klein buitje. HSV De Snoek won met een gemiddelde vangst van 6644 gram. HSV De Huibert werd tweede met 5202 gram, HSV Door Weer En Wind derde met 1692 gram, HSV Ameide vierde met 570 gram en HSV De Karper vijfde met 13 gram. Het individuele klassement werd afgetekend een prooi voor Colin Kooyman van HSV De Snoek met 25900 gram.