Mamacafé Leerdam met de BoekStart Voorleespret

leerdam • Het Mamacafé is op woensdag 21 september van 10:30 tot 12:00 uur te vinden in de Bibliotheek in Leerdam. Op dezelfde dag als het Mamacafé is daar de activiteit Boekstart Voorleespret. 

Om 10:30 uur start de activiteit in de bieb, daarna is er nog ruimte voor koffie/thee. Er is speelgoed aanwezig voor als het voorlezen klaar is. De Leerdamse bibliotheek is te vinden aan het Dokter Reilinghplein 3.


Postkoets en verlichting voor de paardenmarkt

vianen • Het Paardenmarktcomité Vianen heeft vrijdagmiddag in de binnenstad bij iedereen een brief bezorgd om donateurs en vrijwilligers te werven (zie de foto hieronder.) Tevens werd de Paardenmarktlitho van Jeroen Hermkens en de Rabo ClubSupport campagne gepromoot. 

De post werd bezorgd in stijl: met een antieke Engelse postkoets van Stalhouderij Reedijk die werd getrokken door een span van 4 paarden.
De inwoners van Vianen worden al in de stemming gebracht voor de Paardenmarkt door de verlichting en ornamenten in en om de gracht.

Op vrijdagavond 16 september om 20.00 uur wordt de verlichting ontstoken. Met de verlichte ornamenten wil het Paardenmarktcomité het eeuwenoude evenement levend houden en haar sponsoren bedanken voor hun trouwe steun. 

De ontsteking vindt plaats langs de stadsmuur tegenover het winkelcentrum aan de Lijnbaan. Om het 750-jarig jubileum uit 2021 alsnog te vieren, komen op de Voorstraat feestelijke banieren te hangen. De Paardenmarkt vindt dit jaar plaats op woensdag 12 oktober.