• Raquel Pereira Silva
• Raquel Pereira Silva Foto: Aangeleverd

Pereira Silva exposeert in gemeentehuis

vianen • Het jongste lid van de vereniging Open Atelier Vianen, Raquel Pereira Silva, toont momenteel een deel van haar werk in het gemeentehuis van Vianen. 

In de drie etalages zijn kleine exposities te zien met elk een ander thema: spreekwoorden & gezegden, achter het net vissen en gluren bij de buren. Tevens heeft Pereira Silva de grote vitrine in het gemeentehuis divers ingevuld. Het werk is gedurende een half jaar te zien. Er is aan de tentoonstelling een win-actie verbonden. De winnaar ontvangt de collage 'Ode aan de Lekbrug', een werk van Pereira Silva.

De vereniging Open Atelier Vianen bestaat uit ruim vijfentwintig beeldend kunstenaars uit Vianen en omgeving. De open atelierdagen zijn in het leven geroepen om het contact tussen publiek en de kunstenaars laagdrempelig te houden.

Design Academie

Kunstenares Raquel Pereira Silva woont in Vianen en heeft Spaans, Indisch en Nederlands bloed in zich. Van kleins af aan tekende zij samen met haar vader en oma. Later wilde ze graag naar de Design Academie in Eindhoven, maar daar was ze te jong voor. Dus stelde ze haar doelen bij en startte ze een verkorte studie aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Voor deze  studie moest ze stage lopen in Barcelona op een Internationale Kunstschool. Daar heeft ze kunnen bouwen aan een mooi portfolio met veel kunstobjecten. 

Terug in Nederland werd Pereira Silva alsnog toegelaten op de Design Academie. Haar eindproject heeft ze mogen presenteren in de stad Eindhoven zelf. Pereira Silva wil zich niet aan één stijl binden en probeert allerlei disciplines uit, van aquarellen tot werken met potlood of olieverf illustraties maken op de computer. Ze werkte in de reclamewereld terecht, waar ze illustrator werd.

Kunst in etalages

Nadenkend over haar toekomst besloot Pereira Silva lid te worden van de vereniging Open Atelier. Tijdens de coronaperiode konden er geen Open-Atelierdagen georganiseerd worden en toonde Pereira Silva haar kunst in de etalages van de winkeliers in het centrum van Vianen en in de bibliotheek.

Wie een kans wil maken op het werk 'Ode aan de Lekbrug' kan tot 30 september 'zo veel mogelijk' selfies met acht iconische locaties van Vianen insturen. Voor meer informatie: naar www.raquelpereirasilva.com/gemeente-vijfheerenland/