• SV Meerkerk-doelman Ruben Verzijl.
• SV Meerkerk-doelman Ruben Verzijl. Foto: Rick den Besten

Vertrouwde keepers terug onder de lat bij Ameide en Sv Meerkerk

ameide/meerkerk • Routinier Fabian den Hartogh en talent Ruben Verzijl staan weer onder de lat op Meihoven en De Burcht.

“Ik ben na de terugkomst van Ruud de Groot weer gaan keepen bij het tweede. In het verleden is er al genoeg over gezegd en geschreven, natuurlijk baal je ervan. Maar aan de andere kant heb ik het zes, zeven seizoenen prima naar mijn zin gehad. We hebben een mooi teampje weten te vormen, dat afgelopen seizoen gelukkig niet wist te promoveren. Onze selecties zijn simpelweg te krap een stap omhoog te maken”, aldus Fabian den Hartogh.  Hij vindt het jammer om zijn vertrouwde voetbalmaten achter te laten.
“Maar uiteraard wil je zo hoog mogelijk voetballen met jouw dorpsclubje. Wij zijn Ameide en spelen voor 200% met ons hart en vooral ziel. En dat geldt voor de hele vereniging.” Passie hebben ze op Meihoven komend seizoen ook meer dan nodig. “Door het stoppen van Ruud de Groot, Robbert Bakker en Christiaan Bakker wordt het mogelijk nog krapper. Ook omdat drie jongens van het tweede lager gaan spelen. Gelukkig is Kevin Kroeze, weliswaar 38, weer fit. Samen met Bas de Kruijk moet hij voor de doelpunten gaan zorgen”, hoopt de goalie. “Handhaving is het doel. Vorig jaar had het eerste een goede start en werd er al gesproken over een periodetitel en zelfs voorzichtig gedacht aan een kampioenschap, maar na de vele blessures en schorsingen werden die ambities bijgesteld. Terecht, met ons spelerspotentieel hebben we hoger niets te zoeken”, besluit Den Hartogh.

Dat ligt mogelijk anders voor ‘aartsrivaal’ Sv Meerkerk, waar de jeugdige doelman Ruben Verzijl (19) is teruggekeerd op het vertrouwde nest. “Op mijn vijftiende maakte ik mijn debuut in het eerste, ik viel in voor Wilco den Tuinder tegen Streefkerk. Tijdens een van mijn vele keeperskampen, werd ik gescout door Sc Feyenoord. Wel twee uur heen en twee uur terug met het openbaar vervoer, maar gelukkig zat ik ook in Rotterdam op school.” 

Ruben keepte vorig seizoen bij de reserves op Varkenoord. "Met de bus naar Quick Boys en FC Rijnvogels. En nu op de fiets naar Arkel, Heicop en Ameide of soms met het pontje de Lek over. Dat is wat anders, ook omdat de beleving in de regio veel intenser is. Maar allereerst moet ik mijzelf bewijzen en zorgen dat ik eerste keeper word op De Burcht. Jannis van Sinderen en ik krijgen gelijke kansen, we gaan goed met elkaar om en houden elkaar scherp. Ik heb er zin in."