• SC Everstein en HSSC '61 speelden zaterdag tegen elkaar.
• SC Everstein en HSSC '61 speelden zaterdag tegen elkaar. Foto: Nico Van Ganzewinkel

'Dit is een hele mooie competitie'

everdingen/hei- en boeicop • Samen met Brederodes speelden SC Everstein en HSSC'61 vorig seizoen veel wedstrijden tegen ploegen uit het Utrechtse. Dit jaar staan er hele andere wedstrijden op het programma met onder andere Meerkerk, Ameide en VVAC als competitiegenoten. Afgelopen week namen de ploegen van Remko Versteeg en Marcel van Steenis alvast een voorproefje op de competitie in hun onderlinge bekerwedstrijd (2-4)We blikken vooruit met middenvelders Sven de Blok (Everstein) en Koen Looij (HSSC).

"Bij ons komen er de nodige jongens door vanuit de jeugd", vertelt De Blok over de Everdingse selectie van dit seizoen. "Daarnaast zijn Desmond Main en Roderick van Duinen overgekomen van Leerdam Sport. We beginnen aan het seizoen met veel geblesseerden, vooral aanvallers. Davey Diks zal het hele seizoen niet in actie komen, terwijl Simon van Zante terugkomt van een lange blessure. Joran het Lam heeft een gebroken sleutelbeen en Desmond is ook nog niet helemaal fit. Desalniettemin maken we denk ik een aardige voorbereiding door. Een aantal van de overgekomen jeugdspelers heeft aan het einde van het vorige seizoen al wat minuten gemaakt."

De Blok begint zelf aan zijn vierde seizoen in de A-selectie, ondanks dat hij ook pas 20 jaar is. Met veel van de nieuwe jongens speelde hij dan ook al eerder samen. De Blok: super leuk dus, een team met veel bekenden, maar dat is hier bij Everstein vaak het geval. Vorig seizoen was het wat wisselvallig bij ons. Waar dat aan ligt vind ik lastig te zeggen. Wellicht dat dit ook met de coronaonderbreking te maken had. Na die onderbreking speelden we natuurlijk veel wedstrijden in een korte periode. Al mag dat eigenlijk geen excuus zijn, want daar had iedereen last van."

De Blok weet waar hij op persoonlijk vlak aan wil werken komend seizoen. "Ik wil rustiger aan de bal worden en wat volwassener gaan spelen. Mijn kracht zit hem vooral in het afpakken van de bal, strijd leveren en vuile meters maken. Als ik zie hoeveel rust een Rick Fierens bij ons uitstraalt, dan kan ik daar nog wat van leren."

Voor HSSC'61-middenvelder Koen Looij staat komend seizoen in eerste instantie in het teken van fit blijven. De 25-jarige allrounder tobde een groot deel van de tweede seizoenshelft met een knieblessure. "In eerste instantie was het moeilijk te achterhalen wat er precies mis was, maar uiteindelijk bleek dat de knie ooit uit de kom is geweest. De weken voordat ik helemaal uitviel was ik eigenlijk al aan het tobben, maar na de wedstrijd tegen Everstein ging het echt niet meer en heb ik helemaal niet meer gespeeld. De lange periode rust die ik nu heb gehad lijkt zijn uitwerking te hebben gehad, want ik draai nu de hele voorbereiding al pijnvrij mee."

Looij zag vanaf de zijlijn hoe zijn ploeg het uitermate moeilijk had en uiteindelijk pas op de voorlaatste speeldag lijfsbehoud veiligstelde. "Die tweede seizoenshelft was voor niemand leuk. Veel jongens haalden hun niveau van het begin van het seizoen niet meer en je zag het zelfvertrouwen steeds verder wegebben. Als je dan langs de zijlijn staat en je ploeg niet kan helpen, is dat waardeloos. Het is nu zaak om weer in een positieve flow te komen met zijn allen. Tot nu toe denk ik dat we goed op weg zijn. Iedereen lijkt net wat fitter en de trainingsopkomst is goed. Ook is de sfeer weer positief te noemen. We hebben de posities goed bezet en de jonge spelers zijn weer iets ouder."

Looij kijkt uit naar de competitie. "Mooi dat we hier ingedeeld zijn, dit is een hele mooie competitie. Wedstrijden tegen Everstein zijn natuurlijk altijd prachtig en Meerkerk, Ameide en VVAC zijn een leuke toevoeging. Deze competitie lijkt me een stuk leuker, maar zeker niet makkelijker. Zelf wil ik gewoon weer een heel seizoen meepakken. Tot die knieblessure ben ik eigenlijk nooit geblesseerd geweest. Ik ben meer van de assists dan van de doelpunten en hoop komend seizoen weer mijn steentje te kunnen bijdragen."

Gertjan den Ouden