• Enkele leden van Kunst naar Kracht uit Oosterwijk, tijdens een oefenavond.
• Enkele leden van Kunst naar Kracht uit Oosterwijk, tijdens een oefenavond. Foto: Mimi van Rossem

Projectkoor Kunst naar Kracht uit Oosterwijk zoekt zangtalenten

Algemeen

OOSTERWIJK • ‘Kun je zingen, zing dan mee.’ Met deze slogan hoopt het gemengd koor ‘Kunst naar Kracht’ uit Oosterwijk dat mensen die van zingen houden, willen meewerken aan verschillende zangprojecten.

Kijkend naar de toekomst heeft het koor dat in 1919 is opgericht, besloten om vanaf 1 september zich verder te ontplooien als projectkoor. Dit houdt in dat je niet meer voor langere tijd bij het koor aangesloten hoeft te zijn om toch gezellige mee te kunnen zingen. Iedere paar maanden gaat het koor repeteren voor een nieuw thema.

Voorzitter Ine Muiswinkel legt uit dat er steeds gewerkt wordt aan een zangproject. “Mensen worden geen lid van ons koor, maar moeten wel bereid zijn om gedurende een aantal maanden of weken mee te komen zingen. Zo gaan we de komende maanden toewerken naar een Kerstmiddag op zaterdag 10 december. Mensen die het leuk vinden om christelijke, maar ook zeer populaire kerstliederen te zingen kunnen zich vanaf nu aanmelden om hieraan mee te doen. Na dit project kunnen de mensen dan besluiten te stoppen met het zingen of om bij het koor te blijven. Want na de kerst gaan we een weer zangproject opstarten om een concert met Pasen te kunnen geven.”

Dirigent Cor Resseler vult aan dat iedereen welkom is. “Jong en oud. En wat misschien wel zo belangrijk is, je hoeft geen muzieknoten te kunnen lezen. Want we zingen uitsluitend liederen die iedereen zo kan meezingen. Dit is een heel laagdrempelig koor waar gezelligheid voorop staat.” Muiswinkel vult aan: “Samen met anderen zingen in een koor is zo mooi en ontspannend en het is ook goed voor je longen.” Het eerste optreden dat op het programma staat is een concert in november samen met het Leerdams Mannenkoor. Daarna zal in december de Kerstzang middag worden gehouden. Bestuurslid Rien van Ooijen legt uit waarom het koor nu dringend op zoek is naar leden. “We hebben tijdens de corona twee jaar niet als koor kunnen repeteren. Hierdoor zijn er leden afgehaakt en ook zijn er leden overleden. Dit zorgde voor een terugloop van het aantal leden. Door nu verder te gaan als projectkoor hopen we mensen aan ons te binden. Ook hopen we dat we weer genoeg leden krijgen zodat ons koor kan blijven bestaan. Dit zou fijn zijn want in 2024 hopen we ons 105-jarig bestaan te vieren.”

Het koor repeteert iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het eigen gebouw Zangershof, aan het Kerkelaantje in Oosterwijk. Wie zich wil aanmelden kan bellen naar 0345-619315 of 0345- 614202.

Mimi van Rossem