Heren 1 HC Leerdam strijdend ten onder in Wijk bij Duurstede

Sport

LEERDAM • Afgelopen zondag heeft het herenteam van HC Leerdam een uitwedstrijd in Wijk bij Duurstede tegen Dorsteti Heren 1 met 4-2 verloren.

Na een positieve voorbereiding en verbeteringen binnen de technische staf begon Leerdam vol goede moed aan het nieuwe seizoen. In het eerste kwart van de wedstrijd begon Dorsteti gelijk vol gas. Ondanks de goede warming-up moesten de Leerdamse jongens nog even wakker worden; binnen 15 minuten kreeg Leerdam gelijk twee doelpunten uit een strafcorner om de oren.

Na de tussentijdse rust kwam Leerdam met enkele aanpassingen in het positiespel. Mede dankzij deze verbeterpunten kregen de uitspelende Leerdammers meer grip op de wedstrijd. In het tweede kwart ging het dan ook gelijk op. Beide teams toonden veel inzet, maar het ontbrak hier en daar in de passing nog aan scherpte.

In de tweede helft leek het ‘dieseltje’ Leerdam op gang te komen; met een paar mooie acties hing er een doelpunt in de lucht en kwam het welbekende geloof terug in de ploeg. Helaas wist Dorsteti slim een strafcorner te versieren en kwam er toch de derde tegenslag.

Ondanks het derde tegendoelpunt bleef Leerdam knokken. Na een mooie voorzet door de as van aanvoerder Floris Bel wist Julian Roelofsen het net te vinden. Na even twijfelen moest toch ook de scheidsrechter toegeven dat het een prachtig, maar ook reglementair doelpunt was.

Het Leerdamse doelpunt motiveerde enorm en al snel wist Floris Bel opnieuw spits Julian Roelofsen te vinden. Het publiek kon aan alles aflezen dat Julian naast hockey ook enorm goed is in padel en tennis. Julian wist namelijk met een smash á la Rafael Nadal de bal langs de keeper te spelen: 3-2.

Met nog drie-en-een-halve minuut te gaan hield het horloge van de scheids er mee op. Gelukkig klopte de administratie aan Leerdamse kant wel en werd er verder gespeeld in plaats van afgefloten. Dorsteti kwam er in de laatste minuten tóch nog doorheen en maakte een waanzinnig doelpunt. 4-2.

Leerdam ging strijdend ten onder en er werden veel verbeterpunten gevonden, maar het was volgens alle spelers vooral genieten om weer in het zonnetje zeventig minuten te mogen knallen.