• De beide clubkampioenen.
• De beide clubkampioenen. Foto: Aangeleverd

Clubkampioenen bij Bosgoed en Brederode Ruiters

Algemeen

HAGESTEIN • Afgelopen vrijdag en zaterdag werden de jaarlijkse clubkampioenschappen van Stal Bosgoed en de Brederode Ruiters gehouden.

Dit evenement wordt eenmaal per jaar georganiseerd en is toch wel het hoogtepunt van het jaar. Op vrijdagmiddag- en avond werden de dressuur proeven verreden. Op zaterdagmorgen vroeg werd het spring parcours opgebouwd en vond de spring wedstrijd plaats gevolgd door speel-uw-spel. Tijdens dat laatste onderdeel werden er 10 speelse hindernissen opgesteld zoals een boomstam, waterbak, olievaten, een doolhof en als extra de joker.

De ruiters kregen na elkaar elk één minuut de tijd om zo veel mogelijk hindernissen aan te rijden waarvoor ze punten kregen. Dit jaar was het de laatste keer dat er om het Brederode Ruiter kampioenstitel werd gestreden omdat de vereniging eind dit jaar ophoudt met bestaan. Vanaf volgend jaar strijd iedereen om de Stal Bosgoed cup. Bij de Brederode Ruiter werd Soscha Kastelein gekroond als laatste clubkampioen. Terwijl Nicole Kamerbeek er met de wisselbeker als Club Kampioen bij Stal Bosgoed vandoor ging. Beide dames reden een ereronde en belandden na de prijsuitreiking traditiegetrouw in een kruiwagen vol met water.