Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Herbouw Viaanse Wipkorenmolen genomineerd voor Vriendenloterij Molenprijs

Algemeen

VIANEN • Het herbouwen van de historische Wipkorenmolen in Vianen is door De Hollandsche Molen genomineerd voor de Vriendenloterij Molenprijs 2022. Iedereen van 18 jaar of ouder kan stemmen op dit prachtige en unieke project.

Stemmen kan tot en met zondag 2 oktober op www.molenprijs.nl/vianen of door middel van scannen van de QR-code. De hoofdprijs is 75.000 euro.

Iedereen die stemt, maakt kans op een luxe molenarrangement met overnachting ter waarde van 450 euro. Ook brengt iedere uitgebrachte stem 1 euro op voor de genomineerden.

De stad Vianen had vroeger veel molens. Helaas zijn deze allemaal verdwenen en hoe mooi zou het daarom zijn de oude wipkorenmolen te reconstrueren exact zoals deze vroeger was, melden de organisatoren achter de herbouw. Het fundament van de molen ligt er al. De Molenprijs zal de onderbouw voor een flink deel mogelijk maken.

Grondleggers Piet Kastelein en Arti Enkelaar vertellen over hun bijzondere en unieke project. Een prachtige video is te vinden op: https://youtu.be/C_ESKAZ_wmg.

Meer informatie over de Vriendenloterij Molenprijs 2022 is te vinden op www.molenprijs.nl. Alle informatie over de herbouw van de Wipkorenmolen staat op www.wipkorenmolenvianen.nl.