• Een compilage van de prijswinnaars.
• Een compilage van de prijswinnaars. Foto: Aangeleverd

Prijzen van Zomerlezen met Bip uitgereikt

Algemeen

VIJFHEERENLANDEN • In de bibliotheken van Vianen en Leerdam en de bibliotheekpunten Ameide, Lexmond en Meerkerk zijn de prijswinnaars van Zomerlezen met Bip bekendgemaakt.

In Vianen wonnen Artur (3), Fayline (6) en Lucas (9), in Leerdam Joëlle (3), Tom (5) en Lauri (6), in Ameide Abel (4), in Lexmond Lars (3) en in Meerkerk Evi (4). Zij gingen naar huis met het Bip-pakket gevuld met drie prentenboeken, knutselletters, een ijsjes-bon, Bip-mok en Bip-tattoos.

Stempels sparen
De hele zomervakantie lang hebben kinderen van 2 tot en met 7 jaar stempels gespaard in het doe-boekje van Bip. Door boeken te lenen en activiteiten bij te wonen waren de stempels te verdienen. Alle kinderen in de gemeente Vijfheerenlanden die de stempelkaart aan het einde van de zomervakantie hebben ingeleverd, maakten kans op een van de mooie Bip-pakketten.

Leesmonster
Het leesmonster Bip is door Riëtte van Lint, een van de medewerkers van Team Educatie bij Bibliotheek Lek & IJssel, zelf getekend én tot leven gewekt in de vorm van een knuffel. Met dit project, met Bip in de hoofdrol, wilde de Bibliotheek Lek & IJssel kinderen en hun ouders stimuleren om (voor) te blijven lezen in de vakantie, om te voorkomen dat kinderen blijven stilstaan in hun taalontwikkeling in deze periode.

Groot succes
Tijdens de zomervakantie waren er wekelijks voorleesmomenten in de Bibliotheken Leerdam en Vianen. Een aantal voorleesmomenten werd gecombineerd met taalspelletjes en knutselen. De activiteiten zijn druk bezocht en er zijn een heleboel volle stempelkaarten ingeleverd aan het einde van de vakantie. Het Zomerlezen-project was wederom een groot succes en Bip wordt steeds bekender. Dit moedigt aan om het Zomerlezen-project te blijven herhalen en Bip een blijvende figuur in de Bibliotheek te laten zijn.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorlezen.