Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Doortrappen tijdens de Nationale Sportweek in Vijfheerenlanden

Algemeen

VIJFHEERENLANDEN • In de Nationale Sportweek, die van 16 tot en met 25 september gehouden wordt, organiseert Team Sportservice Vijfheerenlanden verschillende Doortraproutes voor senioren door gemeente Vijfheerenlanden.

Doortrappen is een landelijk programma waarbij plezier en verantwoord fietsen voor senioren voorop staat. Door verschillende interactieve momenten wordt er aandacht besteed en bewustwording gecreëerd om zo lang mogelijk verantwoord te kunnen blijven fietsen. In het voorjaar zijn er al diverse activiteiten georganiseerd en nu staan de Doortraproutes centraal. Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20 tot 25 km voor senioren. De routes zijn mooi en groen. Ze gaan zoveel mogelijk over ruime paden, rustige wegen, overzichtelijke kruispunten en kennen weinig obstakels.

Tijdens de Nationale Sportweek starten de routes vanuit Lexmond, Leerdam en Vianen. De route wordt op het startpunt uitgereikt, daarna kan er zelfstandig, met z’n tweeën of in een groepje gefietst worden. Halverwege is een pauze ingelast bij een plaatselijk café voor een heerlijk kopje koffie/thee met gebak.

Het programma:
• Dinsdag 20 september 09.30 uur: start vanuit Lexmond
• Woensdag 21 september 10.00 uur: start vanuit Leerdam
• Donderdag 22 september 10.15 uur: start vanuit Vianen

Voor deze activiteit gebruikt men een eigen fiets. Deelname kost 5 euro. Neem voor aanmelden of meer informatie over de Doortraproutes contact op met Britt Holtz-Hendrikse, Buurtsportcoach Team Sportservice Vijfheerenlanden, via bholtz@teamsportservice.nl of 06-17652574.