• Roline den Hartog.
• Roline den Hartog. Foto: Aangeleverd

Roline den Hartog nieuwe voorzitter PvdA-afdeling Vijfheerenlanden

Algemeen

VIJFHEERENLANDEN • Tijdens een ledenbijeenkomst op 2 september werd Roline den Hartog uit Leerdam gekozen tot voorzitter van de PvdA-afdeling Vijfheerenlanden. Zij nam de hamer over van Henk van ’t Padt, die vanwege zijn drukke werkzaamheden moest stoppen.

“Het moet anders en socialer”, zo meldt de nieuwe voorzitter. Verder stelt Roline: “Door de energiecrisis en de inflatie komen steeds meer mensen in de problemen. De echte oplossingen moeten van het Rijk komen met de verhoging van het minimumloon, huurbevriezing en energietoeslagen. Maar ook onze gemeente moet meer doen om armoede tegen te gaan. Onze PvdA-afdeling gaat met de raadsfractie aan de slag met het formuleren van voorstellen.”

Er is tijdens de bijeenkomst dan ook stevig gediscussieerd over het thema ‘Een kansrijke toekomst zonder armoede’. Knelpunten binnen de uitvoering van het huidige gemeentelijke armoedebeleid zijn benoemd, en mogelijke oplossingen aangedragen.

Marianne Wittebol is de nieuwe secretaris van de afdeling, Benito Hamoen blijft penningmeester en Theo van der Ham algemeen bestuurslid.

Cees Taal (voormalig wethouder), Christel van ’t Padt (voormalig raadslid), Ben Boon (voormalig commissielid) en Henk van ’t Padt werden in het zonnetje gezet als dank voor hun jarenlange inzet voor de PvdA-afdeling en in de politiek.

De avond werd afgesloten met een barbecue en gezellig samenzijn.